Captură video

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul Județean Suceava. Potrivit ISU Suceava, citat de presa locală, incendiul a pornit de la un salon al Secției de Ginecologie, aflată la etajul 4, și s-a manifestat pe o suprafață de 20 de metri pătrați, cu degajări mari de fum. A fost activat Planul Roșu, iar peste 300 de persoane au fost evacuate, dintre aceștia 102 sunt copii (57 de nou-născuți). Din fericire nu au fost înregistrate victime.

 „Flăcările s-au manifestat în zona unui salon de la etajul patru al spitalului. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie, iar la fața locului s-au deplasat toate forţele şi mijloacele de la Detaşamentul Suceava”, a transmis ISU Suceava, potrivit presei locale.

Autoritățile au precizat că prioritatea lor a fost evacuarea tuturor pacienţilor din zonă şi de la etajele superioare. „Au fost evacuaţi 329 pacienţi, de la etajul patru până la etajul nouă. Aceştia au fost relocaţi în alte secţii din spital. Din totalul pacienţilor evacuaţi, 102 sunt copii (57 nou-născuţi)”, a mai transmis ISU Suceava. 

Pompierii au precizat că dintre toți pacienții evacuați, 40 de pacienţi au fost chiar de la etajul la care a izbucnit incendiul. De altfel, acesta a fost lichidat în 10 minute, fiind nevoie de decopertarea tavanului fals din zonă pentru identificarea focarelor ascunse. „Lucrăm pentru stabilirea cauzei probabile”, a mai precizat ISU Suceava.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Crește numărul persoanelor decedate

Articolul precedentPercheziții la Finanțele Publice Buzău, urmate de măsuri preventive: mai mulți inspectori și consilieri, puși sub control judiciar
Articolul următorPonta, previziuni sumbre: „Se distruge ce nu s-a distrus până acum din economia României”