Sursa: Facebook

În urma unei ședințe la sediul Guvernului, premierul Nicolae Ciucă a discutat cu șeful DSU Raed Arafat și o parte dintre miniștrii Executivului despre pregătirea valului cinci al pandemiei.

Astfel, în cadrul întâlnirii s-a prezentat situația pandemiei atât în Uniunea Europeană, cât și în țara noastră și s-a discutat, totodată, despre noi măsuri care să protejeze românii și să permită continuarea funcționării școlilor, precum și a sectoarelor economice.  

Vaccinarea, cea mai sigură soluție pentru prevenirea numărului mare de decese

Conform comunicatului de presă al Guvernului, una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție a răspândirii coronavirusului rămâne portul măștii de protecție care să respecte standardele FFP2. Această măsură de prevenție ar putea fi generalizată la nivelul întregii țări.

Totodată, continuarea vaccinării este soluția prin care ne putem proteja de formele grave de îmbolnăvire cu COVID-19. În ultimele 24 de ore s-au vaccinat aproape 26 de mii de persoane, dintre care 6.715 cu prima doză.

„În privința situației din școli, pentru protejarea sănătății copiilor și a personalului didactic, s-a analizat eficiența programelor de testare a elevilor și posibilitatea ca în pachetul de măsuri să fie inclusă și oferirea de măști gratuite elevilor care au nevoie, alături de capacitatea de a se administra testele în școală”, se arată în comunicatul de presă al Executivului.

Testele de salivă, indisponibile în prima săptămână de școală

Reamintim că elevii din gimnaziu și liceu au început școala luni, 3 ianuarie, iar testele de salivă nu au fost distribuite în unitățile de învățământ. Altfel spus, testarea pentru COVID-19 nu se va desfășura nici în această săptămână. Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) a precizat, pentru Europa FM, că urmează să se semneze noi contracte cu 5 firme.

Mai mult, în ședința de Guvern s-a discutat și despre soluții privind activitățile economice. Astfel, pentru menținerea locurilor de muncă, alternanța programului de lucru și șomajul tehnic reprezintă măsurile propuse de guvernanți.

„În acest sens, Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor se vor asigura că sunt pregătite resursele financiare necesare. În vederea asigurării unui nivel cât mai ridicat de informare corectă a populației, vor fi derulate activități de comunicare si informare, alături de demersuri de combatere a dezinformării”, s-a mai precizat în  comunicat de presă al Executivului.

Pe 29 decembrie, Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a precizat că adoptarea legii privind obligativitatea certificatului covid la locul de muncă ar fi fost un instrument util pentru a limita răspândirea noii tulpini Omicron.

În cea mai recentă comunicare despre evoluția coronavirusului, au fost raportate 1.756 de cazuri noi și 18 decese.

Testele de salivă pentru elevi, indisponibile în prima săptămână de şcoală

Articolul precedentBucurești: începe înlocuirea a 11 kilometri de țevi pentru apă caldă și căldură
Articolul următorȘeful Inspectoratului de Jandarmi Giurgiu și adjunctul IJJ Vaslui, trimiși în judecată pentru corupție, pentru fraudarea unor concursuri
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.