Marcel Ciolacu (captura video)

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat (PSD), a precizat la un post de televiziune că ia în calcul retragerea de la guvernare dacă liberalii nu vor ceda postul de prim-ministru în 2023. Mai mult, el a dat asigurări că nu își va răsturna propriul guvern prin moțiune de cenzură, așa cum s-a întâmplat în timpul conducerii lui Liviu Dragnea.

 „Partidul Social Democrat se va retrage de la guvernare, dacă nu se respectă un acord politic asumat de forurile de conducere ale partidelor”, a spus Ciolacu in emisiune la Romania TV.

Marcel Ciolacu: „Sunt un om de bună credință”

Liderul PSD a mai spus că decizia de a intra la guvernare alături de PNL a fost una bună deoarece era nevoie de o stabilitate politică. „Haideţi să dăm o şansă acestui guvern”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de news.ro.

Întrebat dacă are de gând să își dea jos propriul guvern în 2023 în cazul refuzului PNL de a ceda funcția de premier, Ciolacu a zis că e exclus o astfel de variantă. „Partidul Social Democrat se retrage de la guvernare, dacă nu ne respectăm un acord politic asumat de forurile noastre din interiorul partidelor”, a precizat Marcel Ciolacu.

De asemenea, liderul social-democraților a mai spus că în acest moment nu există nicio discuție cu privire la alegerea unui candidat comun pentru funcția de președinte al României.

Mai mult, șeful Camerei Deputaților a fost întrebat cum controversata Laura Vicol a ajuns să conducă Comisia Juridică. Ciolacu a spus că deputații din Comisia Juridică au numit-o în această funcție. „Nu mai merge așa ca o persoană publică să nu iasă să dea explicații. Doamna Vicol va trebui să vină și ea să dea explicații”, a comentat Marcel Ciolacu.

De asemenea, el a mai precizat că nu are nicio problemă cu doamna Vicol, dar se va discuta în partid despre o posibilă schimbare a ei din fruntea Comisiei Juridice din Camera Deputaților. „Decizia nu o iau eu singur, decizia o iau eu cu colegii din grupul PSD”, a spus Ciolacu.

Ciolacu, despre actualul guvern. „E condamnat să stea până în 2024 și să facă ce e mai bine”

Articolul precedentPonta abia așteaptă să pășim în 2022: „Îmi doresc să nu mai repetăm tragediile din 2021”
Articolul următorCozmin Gușă, reacție la adresa lui Klaus Iohannis: „Omul pare picat din Lună”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.