Foto: Banatul Azi
Foto: Banatul Azi

Pe absolut toate străzile din Timișoara, viteza autoturismelor trebuie să fie de cel mult 50 de kilometri pe oră.

Măsura se aplică inclusiv pentru intrările sau ieșirile din localitate.

Conform explicaţiilor oferite de autorităţi, decizia vine în contextul în care Timişoara a întregistrat, doar în ultimii patru ani, aproximativ 1.700 de accidente.

Toate acestea au fost explicate prin graba şoferilor, iar măsura are în vedere siguranţa auto.

Deşi şoferii din Timişoara se tem că măsura va duce la aglomerarea traficului, măsura este menită să reducă și zgomotul, și poluarea

Până acum, pe arterele mari, dar și la intrările sau ieșirile din oraș sau chiar şi în zonele rezidenţiale, șoferii aveau voie să calce accelerația până la 70 de kilometri pe oră.

Din 1 decembrie, limita a scăzut la 50 de kilometri pe oră. Comisia de circulație din oraș a luat decizia în unanimitate, în speranța că Timișoara va deveni astfel un oraș mai sigur pentru pietoni și șoferi, în egală măsură, arată Ştirile Pro Tv.

Între blocuri, în zone cu treceri de pietoni nesemaforizate, în zone unde avem fluxuri pietonale de la școli la locuințe și atunci este efectiv o necesitate stringentă aceasta de a crea niște condiții de siguranță în spaţiul urban”, a declarat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a și recomandat această limitare în oraşe, pentru ca oamenii să se bucure de străzi mai sigure, mai liniştite şi de un aer mai puţin poluat

Urmând exemplul Timişoarei, autoritățile din Brașov analizează reducerea limitei de viteză în oraș, la 30 de kilometri pe oră.

La nivel extern, în Paris regula se aplică deja pe majoritatea străzilor. În Spania, este în vigoare pe toate drumurile urbane cu o singură bandă pe sens. Iar în Bruxelles – Belgia, limita a fost impusă pe toate străzile, mai puţin marile bulevarde, mai arată sursa citată.

Articolul precedentEuroparlamentarul Siegfried Mureșan, decorat de Maia Sandu
Articolul următorAlexandru Rafila:„Omicron devine dominantă”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time