Sursa foto: Facebook

Europarlamentrul Siegfried Mureșan a fost decorat de Maia Sandu cu „Ordinul de Onoare”. Distincția vine în semn de apreciere pentru susținerea lui în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Maia Sandu a precizat că Siegfried Mureșan este un promotor al intereselor țării pe care o conduce în instituțiile Uniunii Europene. „De mai mulți ani, Siegfried Mureșan este un prieten de încredere și un promotor al intereselor țării noastre în instituțiile Uniunii Europene, iar astfel ne ajută să construim o viață mai bună pentru toți cetățenii noștri”, a motivat președinta Maia Sandu, relatează g4media.ro.

Siegfried Mureșan: „Pentru asta am lucrat în ultimii ani”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul român a declarat că își dorește ca cetățenii din Republica Moldova să poată trăi în siguranță la fel ca toți cetățenii UE.

„Vreau ca cetățenii Republicii Moldova să simtă cât mai multe beneficii concrete ale apropierii de Uniunea Europeană. Dorința mea este ca și cetățenii Republicii Moldova să poată trăi în siguranță la fel ca toți cetățenii Uniunii Europene. Pentru asta am lucrat în ultimii ani, pentru asta voi continua să lucrez și în anii următori”, a scris Mureșan pe Facebook.

Mai mult, în decursul zilei de joi, 2 decembrie, europarlamentarul s-a întâlnit cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița. El a precizat că Uniunea Europeană a oferit un pachet „foarte ambițios” de asistență socială, în valoare de 600 de milioane de euro, Republicii Moldova.

„Planul de relansare economică pentru Republica Moldova nu ar fi fost posibil fără colaborarea extrem de strânsă dintre autoritățile de la Chișinău și instituțiile Uniunii Europene”, a mai scris Siegfried Mureșan. În încheierea postării sale, Mureșan a dat asigurări că banii vor ajunge „acolo unde este nevoie” și toate reformele vor fi realizate.

Siegfried Vasile Mureșan  este un deputat european din partea Grupului PPE și membru al Partidului Național Liberal. Începând din luna noiembrie 2019, deține și funcția de vicepreședinte al Partidului Popular European. El a fost votat cu 141 de voturi din 158 valabil exprimate. De asemenea Siegfried Mureșan a fost ales în ianuarie 2020 raportor al Parlamentului European privind finanțarea Pactului Ecologic European în valoare de 1.000 de miliarde de euro.

Articolul precedentLiiceanu, despre Iohannis: “Nu-i pasă de români”
Articolul următorTimișoara a limitat viteza mașinilor la cel mult 50 de kilometri pe oră
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.