Foto: Libertatea
Foto: Libertatea

Gabriel Liiceanu a fost prezent la Europa FM, în cadrul unei ediții speciale, cu ocazia Zilei Naţionale.

Invitat de Cătălin Striblea, scriitorul și filosoful a făcut o serie de remarci, precizând că, la momentul de faţă, Iohannis păstrează un cinism şi un egoism uriaş.

Liiceanu a declarat pentru postul de radio că preşedintelui nu îi pasă de români, adăugând că Iohannis “nu mai are nimic de spus”.

Filosoful acuză politicienii actuali: “Se joacă de-a politica”

La începutul lunii noiembrie, scriitorul a adus critici dure, atât preşedintelui, cât şi clasei politice.

Acesta a declarat, în cadrul unui interviu, că discuţiile pentru alegerea unui guvern au durat mult prea mult, iar Iohannis a dat o palmă uriaşă României, în momentul în care, după 6 ani de la Colectiv, a preferat să rămână absent.

Klaus Iohannis, în viziunea lui Liiceanu: ”trădător”, ”ticălos”, “cinic”, “egoist” şi “absent”

Nu este pentru prima dată când filosoful insistă asupra faptului că românii au fost păcăliţi la vot, iar preşedintele dă dovadă de duplicitate, neimplicare şi îşi încalcă, sistematic, promisiunile făcute în campania electorală.

Sunt câteva întrebări acute. Ce l-a determinat să devină așa? După ani în care a spus că niciodată nu va face alianță cu PSD. Știți care este întrebarea care apare în legătură cu el, în mintea mea, cel puțin? Dacă lucrurile acestea au fost gândite ca la un mare jucător de șah, cu mișcări calculate pentru a ajunge în punctul voit, dar pe o cale ocolită și pe care ceilalți nu o vor ghici în toate meandrele ei. Așadar, dacă aceste etape intermediare prin care am fost păcăliți, la nivelul unei nații, au fost gândite de la început sau au fost făcute dintr-o minte brambura?”, a spus Gabriel Liiceanu la Europa FM.

Este imposibil să nu știi că o bună parte din România a investit în tine încredere”, a adăugat filosoful.

Întrebat despre o posibilă schimbare sau reacţie a preşedintelui, Liiceanu a replicat cu fraza ”Nu mai are nimic de spus”.

Gabriel Liiceanu este un filozof, interpret și scriitor român. Discipol al filozofului Constantin Noica, în perioada comunistă s-a făcut remarcat ca interpret al filozofului german Martin Heidegger.

Din 1990 este directorul Editurii Humanitas, una dintre cele mai importante instituții culturale române.

Articolul precedentAUR condamnă documentul Comisiei Europene care recomandă evitarea referirii la Crăciun
Articolul următorEuroparlamentarul Siegfried Mureșan, decorat de Maia Sandu
Jurnalist full-time / Pesimist part-time