George Simion și Claudiu Târziu (copreședinții AUR); preluare Digi 24.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a criticat în termeni duri decizia Comisiei Europene de a „anula rădăcinile creștine ale Europei.” Claudiu Târziu, copreședintele AUR, a susținut că „niște birocrați nealeși de nimeni” s-au angajat într-o tentativă fără precedent de a șterge din istorie „2000 de ani de creștinism.”

Mai mult, Târziu acuză Bruxelles că a ajuns să definească totul „într-o cheie corect politică”, pentru a elimina așa-numitele discriminări. „Cum să elimini Crăciunul din vorbirea curentă? Cum să eviţi utilizarea celui mai frumos nume feminin, cel al Fecioarei Maria? Cum să ştergi din istorie 2000 de ani de creştinism? Doar nişte minţi bolnave puteau să conceapă aşa ceva”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, relateză news.ro.

George Simion: „Există femei şi bărbaţi, iar bărbaţii nu pot naşte”

Liderul AUR, George Simion, a subliniat că la nivelul instituțiilor europene există o prezentare deformată a unor lucruri elementare. Susținor al familiei tradiționale, Simion a precizat că o familie se compune dintr-un bărbat și o femeie, amintind „birocraților” europeni că un „bărbat nu poate naște.”

 „Am impresia că la nivelul instituţiilor europene există o concepţie larg răspândită. Plină de prejudecăţi cu privire la creştini. Îi este cuiva ruşine de credinţa creştină a majorităţii cetăţenilor statelor europene?”, a subliniat deputatul George Simion, copreşedinte AUR.

Comisia Europeană a retras un document intern prin care se recomanda înlocuirea termenului de „Crăciun” cu „sezonul sărbătorilor” . Mai mult, în ghidul de 30 de pagini se mai specifica evitarea unor expresii precum „made man”.

Helena Dalli, comisarul pentru egalitate, a lansat documentul intern. Executivul Uniunii Europene a decis retragerea lui după ce un articol apărut în tabloidul italian Il Giornale a precizat că se încearcă „anuluarea Crăciunului.”

Reamintim că deputatul Ben Oni Ardelean s-a revoltat cu privire la documentul CE și a precizat că indicațiile existente sunt absurde. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el e de părere că Uniunea Europeană dorește în loc de „unitate în diversitate” să implementeze un „uniformism” de tip nivelator, adică un comunism de tip neomarxist.

Rareș Bogdan, în apărarea Crăciunului: „Noi, cei ce sărbătorim Nașterea Domnului, nu vom renunța la libertatea de a ne manifesta convingerile”

Articolul precedentAdrian Marinescu, despre Omicron: „Virusul nu are graniţe”
Articolul următorLiiceanu, despre Iohannis: “Nu-i pasă de români”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.