Sursa: Facebook

Comisia Europeană ar avea un „dinte” împotriva folosirii termenului de „Crăciun”, devoala ieri liberalul Ben Oni Ardelean pe Facebook, chiar dacă astfel de discuții încă nu au ajuns la urechile celui mai cunoscut europarlamentar PNL, Rareș Bogdan.

Însă, deși nu a auzit despre asemenea recomandări, prim-vicepreședintele și europarlamentarul PNL, întrebat fiind, a făcut un apel la președintele Comisiei Europene și la președintele Consiliului European pentru ca aceștia „să spună public dacă își însușesc sau nu aceste concepte”.

Ieri, colegul lui Rareș Bogdan, Ben Oni Ardelean – deputat PNL Timiș, părea mai plin de informații de la Bruxelles și a scris pe Facebook că ar exista indicații de la Comisia Europeană potrivit cărora nu ar trebui să existe referiri „la perioada Crăciunului” și nici folosirea de „nume creștine precum Maria sau Ioan, pentru a evita rănirea sentimentelor unora”.

Iar în acest context, europarlamentarul a avertizat că trebuie date explicații, dar că cei care se consideră creștini nu vor lua niciodată în seamă astfel de recomandări.

Dacă este adevărată informația că onor Comisia Europeană recomandă evitarea numelor precum Crăciun, Maria, Ioan, pentru a nu leza anumite sensibilități, înseamnă că această instituție a trecut de la conceptul de politică a “toleranței” la cel de “politică a ignoranței”.

Cine promovează asemenea aberații vrea să reușească ceea ce nici comuniștii nu au îndrăznit și ridică pe culmile absurdului categoria “cine nu e cu noi e împotriva noastră”. Atrag atenția cu maximă seriozitate că drumul care urmărește eliminarea distincției între femeie și bărbat, între mamă și tată, între creștin și liber-cugetător poate pulveriza omenirea.

Cineva se joacă periculos cu focul. Că sunt neomarxiști sau doar niște indivizi cu probleme la mansardă nu are cea mai mare importanță. Este însă esențial ca președintele Comisiei Europene și președintele Consiliului European să spună public dacă își însușesc aceste concepte și atitudini.

Noi, cei ce sărbătorim Nașterea Domnului, nu vom renunța la libertatea de a ne manifesta convingerile. Public, cu curaj, cu iubire!”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Rareș Bogdan.

Articolul precedentIncendiu puternic în Piatra Neamț
Articolul următorSorin Grindeanu, despre alianța PSD-PNL: „Nu am fost convins că e soluţia corectă”