Foto: Facebook

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu susține că valorile religioase fac parte din cultura europeană și nu pot fi ignorate sau anulate. Mai mult, Negrescu consideră că documentul Comisiei Europene reprezintă o gravă eroare a funcționarilor europeni.

Mai mult, el a precizat că Comisia Europeană nu poate interzice Crăciunul. Totodată, europarlamentarul PSD consideră că acel document a făcut rău UE, în contextul în care blocul european reprezintă o comunitate de valori.

Documentul „egalității” a fost retras de Comisia Europeană

„Valorile creştine, la fel ca toate celelate valori religioase, sunt reprezentate în arhitectura europeană şi nu trebuie să fie ignorate. Sunt convins că astfel de greşeli nu vor fi repetate pe viitor”, a mai precizat Victor Negrescu, relatează news.ro.

Cu toate acestea, pentru ca un astfel de incident să fie evitat pe viitor, europarlamentarul român a recomandat ca liderii Comisiei Europene să aibă dialog cu reprezentanții cultelor înainte de a lua o decizie cu privire la modificarea „valorilor creștine europene.”

„Totuşi, nu trebuie să extrapolăm, e doar un document de circuit intern, dar pe viitor este oportun ca lideri Comisiei Europene să aibă un dialog mai amplu cu reprezentanţii cultelor”, a adăugat Negrescu.

Negrescu: „Acest document este o eroare”

Mai mult, el e de părere că Uniunea Europeană reprezintă cel mai bun exemplu când vine vorba de exprimare în diversitate, iar o astfel de greșeală nu trebuie repetată. „Repet, acest document intern este o gravă eroare, iar cei din Comisia Europeană, care astăzi au o componentă eminamente de dreapta, ar trebui să fie mai atenţi la astfel de greşeli”, a conchis Negrescu.

Reamintim că Helena Dalli, comisarul pentru egalitate, a redactat un document în care sfătuia pe oficiali să folosească termeni cum ar fi „sezonul sărbătorilor”, mai degrabă decât Crăciunul. În urma unui articol ce a criticat dur o astfel de măsură, Executivul UE a decis retragerea documentului lansat de comisar.

Mai mulți politicieni de dreapta și-au exprimat opoziția față de sfatul „absurd” al Helenei Dalli. Ea a emis o declarație de scuze și a dat asigurări că documentul va suferi mai multe modificări pentru ca în viitor opinia publică să îl accepte.

„Nu este un document matur şi nu îndeplineşte toate standardele de calitate.. În mod clar, liniile directoare necesită mai multă muncă. Prin urmare, retrag orientările şi voi lucra în continuare la acest document”, a spus ea, relatează sursa citată.

AUR condamnă documentul Comisiei Europene care recomandă evitarea referirii la Crăciun

Articolul precedentAlexandru Rafila:„Omicron devine dominantă”
Articolul următorPrimii bani prin PNRR, tranferați în România
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.