Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea
Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea

Ministrul Familiei a anunțat că astăzi, 2 noiembrie, a semnat convențiile de creditare și implementare a programelor guvernamentale ”Student Invest” și ”Family Start”.

Convențiile au fost semnate în prezența liderilor coaliției de guvernare, președintele Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu, prim-ministrul României și președinte PNL, Nicolae Ionel Ciucă și vicepremierul Kelemen Hunor, președinte UDMR.

Gabriela Firea: ”Din 7 noiembrie, băncile sunt pregătite să primească solicitările tinerilor care vor să beneficieze de aceste programe de creditare cu garanția și dobânda subvenționată de stat, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse”

Ministrul a precizat că, prin programul ”Family Start”, tinerii pot obține un credit în valoare de maxim 75.000 lei, pentru cheltuieli legate de cununia religioasă sau civilă, dar nu mai mult de 20.000 de lei, educația copiilor, achiziția de autoturisme familiale noi cu 7 locuri, taxe de studii sau activități extrașcolare pentru copii, plata chiriei sau avans din achiziția unei locuințe.

În ceea ce privește programul național ”Student Invest”, tinerii cuprinși în sistemul de învățământ superior autorizat de către Ministerul Educației Naționale pot obține un credit în valoare de maxim 50.000 lei.

Această sumă de bani poate fi cheltuită pentru taxe de studii, pentru publicarea unor cărți sau a studiilor de specialitate, plata locurilor de cazare în căminele studențești, etc.

Ministrul Familiei: ”Pentru ambele programe, perioada maximă de rambursare este 10 ani, dublă față de orice alt credit de nevoi personale pe piață acum”

Au solicitat deja plafon CEC Bank, băncile cooperatiste afiliate CREDITCOOP și Libra Bank. Discuțiile sunt deja avansate cu Raiffeisen Bank și Alpha Bank. Pentru un credit de 50.000 de lei rata lunară ajunge la 417 lei, în Programul ”Student Invest”. În cel de-al doilea program, pentru un credit de 75.000 lei, rată lunară ajunge la 625 de lei”, a transmis Gabriela Firea.

Articolul precedentMinistrul Sportului din România a fost acuzat că oferă declarații în limba maghiară
Articolul următorVIDEO | „Veselie” La Spitalul de Urgență Călărași. Medicul anestezist Emerich Kovacs a fost prins drogat. Nu se știe dacă a „testat” cannabisul pentru vreo durere
Jurnalist full-time / Pesimist part-time