Sursă foto: Facebook/Eduard Novak
Sursă foto: Facebook/Eduard Novak

Ministrul Sportului din România, Eduard Novak, a precizat că, recent, au apărut o serie de reacții în spațiul public referitor la unele declarații pe care acesta le-a oferit în limba maghiară.

Prin urmare, Novak a venit cu o serie de clarificări, precizând că există două materiale video postate pe pagina personală de Facebook, care sunt extrase din declarațiile de presă făcute în conferința bilingvă de la Cluj-Napoca și din emisiunile realizate de către UDMR, cu titlul ”Pe scurt din București”.

Potrivit ministrului Sportului, acestea au menirea de a-i informa pe cei 1.5 milioane de cetățeni români de etnie maghiară din România.

Ministrul Sportului din România: ”Cred că este corect să mă adresez în limba maghiară într-un mesaj destinat comunității de limbă maghiară, mai ales când îmi sunt puse întrebări în maghiară de către jurnaliști. Este și un semn de respect față de minorități”

Strategia Națională pentru Sport a fost prezentată în limba română atât în conferința de la București, de la nivel național, cât și în alte orașe din România, precum Pitești, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu. Iar acest tur va continua și cu alte orașe, unde, de asemenea, voi prezenta mai departe Strategia. Totodată, trebuie să avem în vedere și faptul că asistăm la o campanie de denigrare propagată de un partid extremist, cum este AUR”, a transmis Eduard Novak

În același context, ministrul a precizat că această campanie de denigrare menită să distragă atenția de la Strategia Națională pentru Sport, cel mai important proiect din sportul românesc din ultimii 30 de ani.

Strategia Națională pentru Sport are misiunea de a poziționa sportul ca o prioritate națională, de a stabili viziunea de dezvoltare și direcțiile majore, de a readuce sportul românesc la gloria de odinioară”, a conclus Novak.

Articolul precedentTânărul care a furat un sac cu peste 56.000 de euro din mașina Poștei Române este de negăsit
Articolul următorMinistrul Familiei anunță că vor fi acordate credite de 10.000 de euro pentru studenți și de 15.000 de euro pentru familiile tinere
Jurnalist full-time / Pesimist part-time