T (trucaj/poză editată) Sursa: Digi24

Președintele României, Klaus Iohannis, se află în Scoția la Summitul de la Glasgow. Chiar dacă țara se confruntă cu o criză politică de două luni, șeful statului nu a ezitat să transmită liderilor mondiali punctul său de vedere privind  mediului înconjurător și problemele cu care se confruntă.

Iohannis a amintit că emisiile de gaze cu efect de seră ale României au scăzut cu 64 % în ultimii treizeci de ani. Mai mult decât atât, șeful statului a pus accent pe educația generațiilor viitoare pentru un viitor mai bun. „Educația este cheia pentru un comportament prietenos cu mediul. Va fi o provocare să reducem în continuare emisiile. Mai ales pe măsură ce ne apropiem de net zero. Îmi doresc să lucrăm împreună pentru a dezvolta, produce și utiliza noi tehnologii verzi”, a precizat șeful statului, relatează Antena3.

Iohannis, preocupat de un mediu mai sănătos pentru generațiile viitoare

Șeful statului a mai adăugat că țara noastră se alătură Misiunii de Inovare în Agricultură pentru Climă, propusă de Statele Unite ale Americii. De asemenea, Iohannis a amintit că e nevoie de o muncă titanică pentru a elimina inegalitățile sociale și creearea de noi locuri de muncă la nivel mondial.

De asemenea, Iohannis explicat la Summitul de la Glasgow că nu există „soluții magice” împotriva schimbărilor climatice. Președintele nostru a precizat că e nevoie un set de măsuri prin care se pot atinge mai multe obiective, privind încălzirea globală. Conform Planului Național de Redresare și Reziliență ( PNRR) în următorii ani, România va crește cu aproape 57 de mii de hectare de pădure.  De asemenea, din 2023, țara noastră va găzdui un centru inovator al Organizației Meteorologice Mondiale.

Spre finalul discursului său, șeful statului a făcut apel la toți liderii mondiali să își unească toate forțele pentru a proteja mediul. Mai mult, Iohannis a mai precizat că nu „e timp de pierdut”.

„Impactul schimbărilor climatice nu are granițe naționale. Vă invit să ne unim forțele în a proteja mediul. Asigurându-ne că lăsăm generațiilor viitoare o planetă mai verde și mai sigură! Nu avem timp de pierdut! Trebuie să acționăm acum!”, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.

Virgil Popescu, avertizare: liberalii care semnează pentru suspendarea lui Klaus Iohannis vor fi excluși

Articolul precedentFoștii miniștri ai Sănătății se războiesc în declarații
Articolul următorGabriela Firea, mesaj către clasa politică: „Trebuie acționat imediat”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.