Foto: Facebook/Jandarmeria Română
Foto: Facebook/Jandarmeria Română

DIICOT precizează că, la data de 31 august, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus reținerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a șase inculpați.

Cei acuzați sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă și lipsire de libertate.

Procurorii DIICOT din Hunedoara au reţinut şase bărbaţi, acuzaţi că acordau împrumuturi cu dobânzi enorme, de 100%. Faptele au avut loc în primăvara anului trecut, continuând și în 2022

Potrivit comunicatului publicat de DIICOT, în cauză s-a reținut faptul că, în primăvara anului 2021, pe raza județului Hunedoara a fost constituit un grup infracțional organizat care a acționat în mod coordonat până în anul 2022.

În acest scop, membrii grupului infracțional organizat au acordat, ca îndeletnicire, în perioada septembrie 2021 – aprilie 2022, fără a fi autorizați în condițiile legii, împrumuturi cu dobânzi semnificative, de peste 100%. Pentru recuperarea datoriilor și perceperea dobânzilor impuse, aceștia au recurs la amenințări și la violență fizică, mergând până la lipsirea de libertate a datornicilor”, transmite DIICOT Hunedoara.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate de la inculpați sume mari de bani (în contextul în care aceștia nu realizează venituri licite). Mai mult, a fost descoperit și un număr important de documente privind autoturisme.

Există suspiciunea că toate acestea au fost lăsate în garanție de persoanele împrumutate de cămătari.

Cei şase cămătari au fost arestaţi preventiv, pentru 30 de zile. Totuși, aceștia beneficiază, conform legii, de prezumția de nevinovăție

La data de 01.09.2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara a admis propunerea procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara, dispunând arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor 6 inculpați”, se mai arată în comunicat.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Hunedoara și Brigăzii Mobile de Jandarmi Timișoara.

Articolul precedentDragnea este revoltat că viața sa personală apare în presă: ”Mizerii au apărut și vor mai apărea”
Articolul următorRAJA a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență
Jurnalist full-time / Pesimist part-time