Foto MApN/Facebook: Brigada 9 Mecanizată ”Mărăşeşti”
Foto MApN/Facebook: Brigada 9 Mecanizată ”Mărăşeşti”

În baza militară Vaziani din Georgia a avut loc ceremonia de deschidere a exercițiului multinațional ”Noble Partner 2022”, la începutul acestei săptămâni.

Acest eveniment se desfășoară în perioada 29 august – 09 septembrie. Ministerul Apărării Naționale din România a publicat astăzi, 2 septembrie, fotografii în care sunt prezentate mai multe aspecte de la ceremonie și pregătirea a misiunii militarilor.

Exercițiul urmărește creșterea pregătirii și interoperabilității între Georgia, SUA, partenerii regionali și țările aliate, cu scopul de a asigura stabilitatea și a unui mediu sigur în regiunea Mării Negre

Potrivit reprezentanților Ministerului Apărării Naționale din România, ”Noble Partner 2022” numără aproximativ 2500 de partcipanți și este condus în parteneriat de către Georgia și Statele Unite ale Americii.

În cadrul acestui eveniment, participă militari din numeroase state, ca Bulgaria, România, Moldova, Grecia, Marea Britanie, Turcia, Slovacia, Norvegia, Lituania, Azerbaidjan, Germania, Bosnia și Herțegovina, Estonia, Polonia, Japonia, Ucraina și Suedia.

România este reprezentată de Brigada 9 Mecanizată ”Mărăşeşti”

România  este reprezentată la această activitate impresionantă de un detașament de 35 de participanți din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată ”Mărășești”, dintre care un pluton de poliție militară și alți 13 militari integrați în statul major de brigadă multinațională”, au transmis membrii Ministerului Apărării Naționale din România.

La ceremonia de deschidere a exercițiului au participat generalul-maior Giorgi Matiashvili, șeful Statului Major al Apărării Georgiene, generalul de brigadă Roland Dzneladze, comandantul Comandamentului Forțelor Terestre de Est al Georgiei, care este și conducătorul exercițiului, precum și atașați militari ai țărilor participante.

Brigada românească este condusă de către colonel Eugen Popescu.

Articolul precedentRAJA a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență
Articolul următorUn primar PNL insistă pe prezența feminină în politică
Jurnalist full-time / Pesimist part-time