Captură video Youtube
Captură video Youtube

Gemenii Bernardo și Arthur Lima, uniți în zona creierului, au suferit mai multe intervenții chirurgicale la Rio de Janeiro, sub conducerea chirurgului pediatru Noor ul Owase Jeelani, de la Spitalul Great Ormond Street din Londra.

Băieții, în vârstă de trei ani, au suferit șapte operații, desfășurate în mai mult de 33 de ore, arată Sky News.

La intervenții au participat 100 de cadre medicale

Chirurgii au petrecut luni de zile folosind tehnici bazate pe realitatea virtuală, înainte de a începe procedurile reale.

Operația lor a fost condusă de doctorul Jeelani, alături de doctorul Gabriel Mufarrej, șeful de chirurgie pediatrică la Instituto Estadual do Cerebro Paulo Niemeyer.

Jeelani a descris operația ca fiind o ”realizare remarcabilă” a medicilor, dar a adăugat că organizația de caritate, Gemini Untwined, se bazează pe donațiile publice pentru a-și continua activitatea.

Separarea cu succes a lui Bernardo și Arthur este o realizare remarcabilă a echipei de la Rio. Nu numai că le-am oferit un nou viitor băieților și familiei lor, dar am dotat echipa locală cu capacitățile și încrederea pentru a relua cu succes o astfel de muncă complexă și în viitor. Prin această muncă în echipă putem spera să îmbunătățim rezultatele pentru toți copiii și familiile care se află în această situație dificilă”, a transmis medicul.

Procedura a fost susținută de Gemini Untwined, o organizație de caritate fondată de medici, cu scopul de a strânge bani pentru frații uniți în zona creierului

În momentul de față, ambii băieți se recuperează în spital. După, copiii vor avea parte de șase luni de recuperare, iar costurile vor fi asigurate de organizația de caritate.

Potrivit medicilor, în prezent, una din 60.000 de nașteri are ca rezultat gemeni uniți, iar 5% dintre aceștia sunt copii care împart același creier.

Articolul precedentUn preot îl compătimește pe ÎPS Teodosie: ”Stă în picioare cu zece kilograme de veșminte, ore și ore”
Articolul următorAgent Green dă în judecată Guvernul: 20.000 de hectare cu păduri sunt vizate de tăieri abuzive
Jurnalist full-time / Pesimist part-time