Foto: Facebook/Ioan Istrati
Foto: Facebook/Ioan Istrati

Ioan Istrati, un preot din Constanța, a descris cum decurge o zi din viața Arhiepiscopului Tomisului, precizând că există o diferență foarte mare între adevăratul ÎPS Teodosie și opinia publică.

Potrivit preotului paroh de la Biserica Sfântul Nicolae din Constanța, Arhiepiscopul Tomisului ar sluji dimineața, ziua, dar și noaptea, iar singurele momente de odihnă ar fi când acesta ”ațipește în mașină câte un minut, șoptind psalmi”.

Preot din Constanța: ”ÎPS Teodosie răspunde la două telefoane care zumzăie într-una. Știe sute de numere de telefon pe de rost”

În textul publicat pe contul de Facebook, parohul a precizat că nimeni dintre preoți și diaconi nu poate să slujească atât de mult ca Teodosie, acesta știind, pe de rost, sute de rugăciuni și de versete. Mai mult, rostește zeci de Psalmi din memorie, molitfele sfinților și diverse cântări.

Miruiește oamenii, înafara slujbelor vorbește cu toți, răspunde la două telefoane care zumzăie într-una. Știe sute de numere de telefon pe de rost. Răspunde la avalanșa de întrebări la radio”.

Deși preferă mașinile și telefoanele de lux, deține multiple terenuri și, undeva prin 2020 era acuzat că ”a încălcat jurământul sărăciei”, Teodosie ar dona, în secret și constant, sume importante de bani

E tuturor toate. Strecoară bani la studenți săraci. Ajută mame cu copii mulți, întreține călugări prăfuiți de nevoință. Sună doctori, salvează oameni, salvează bebeluși sfinți de la avort, merge la toate înmormântările de preoți, scoate din moarte muribunzi, pomenește sute sute de pomelnice cu voce tare. El e acolo, cu ochi de vultur. Se roagă. Pentru o mulțime enormă de oameni”, a declarat preotul constănțean.

Articolul precedentSoția unui vânzător cere dreptate, după ce soțul ei a fost ucis, pe stradă, fără ca nimeni să intervină
Articolul următorVIDEO: Doi gemeni, uniți în zona creierului, au fost separați după 33 de ore de operații
Jurnalist full-time / Pesimist part-time