Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Soția unui comerciant stradal nigerian care a fost ucis în Italia a declarat pentru BBC că vrea să se facă dreptate, după ce videoclipul în care soțul ei este lovit continuă să circule în online.

Aliku Ogorchukwu, în vârstă de 39 de ani, vindea batiste în orașul de pe litoral Civitanova Marche. Vineri, 29 iulie, bărbatul a fost agresat de o persoană necunoscută, loviturile cauzându-i decesul.

În momentul de față, un italian de 32 de ani este arestat sub suspiciunea de crimă și tâlhărie.

Deși mai multe persoane au filmat tragedia care a avut loc în mijlocul zilei, nimeni de pe stradă nu a ținut să intervină

Este o formă de ură pe care nu o cunosc. Vreau să se facă dreptate”, a declarat soția lui Ogorchukwu, Charity Oriachi, pentru BBC Focus on Africa.

Oriachi a spus că a primit ajutor de specialitate pentru a reuși să accepte moartea soțului ei, dar s-a săturat de ”vorbe”.

Potrivit declarațiilor, familia din Nigeria locuia de multă vreme în Italia, iar soțul ei nu a avut niciodată probleme.

Crima a stârnit indignare în comunitatea locală. Mai mulți oameni au ieșit în stradă în weekend și plănuiesc, cât de curând, un nou protest

Guvernul nigerian a cerut autorităților italiene să ”aducă rapid în fața justiției autorul actului odios”.

Suspectul, un bărbat pe nume Filippo Claudio Giuseppe Ferlazzo, nu a fost eliberat. Acesta va rămâne în închisoare pe măsură ce ancheta continuă.

Avocatul său a declarat presei că suspectul regretă fapta și că nu este implicat ”niciun element rasial”.

Articolul precedentPercheziții și audieri în Brașov într-un dosar cu un prejudiciu de peste 40 milioane de lei. „Rețeta” creditelor garantate de Statul Român și a granturilor
Articolul următorUn preot îl compătimește pe ÎPS Teodosie: ”Stă în picioare cu zece kilograme de veșminte, ore și ore”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time