Raed Arafat

Raed Arafat, șeful DSU, a reacționat după ce senatoarea Diana Șoșoacă și Mihail Neamțu au fost sancționați de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru afirmațiile jignitoare pe care le-au făcut la adresa sa.

Secretarul de stat a precizat că astfel de lucruri nu trebuie să devină o parte din „normalitatea” unei societăți democratice.

„James Baldwin spunea: Nu tot ceea ce este înfruntat poate fi schimbat, dar nimic nu poate fi schimbat pană nu este înfruntat”, a scris pe pagina sa de Facebook.

Arafat: „Nu vrem ca istoria să se repete”

Mai mult, șeful DSU a precizat că declarațiile rasiste și xenofobe nu trebuie tolerate într-o societate din secolul 21.

„Rasismul si xenofobia reprezinta o boală terminală a unei societăți și trebuie înfruntate și învinse înainte ca ele să devină o parte din „normalitatea” în care trăim. Astfel de afirmații, indiferent cui sunt ele adresate, nu trebuie tolerate într-o societate democratică a socolului 21. Istoria ne-a arătat ce poate face rasismul, xenofobia si îndemnul la ură, astfel încât este obligația noastră să reacționăm de îndată dacă nu vrem ca istoria să se repete”, a spus Arafat.

Reamintim că CNCD a decis să o sancționeze pe senatoarea independentă Diana Șoșoacă cu o amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru declarații discriminatorii la adresa secretarului de stat Raed Arafat. Aceasta a precizat că șeful DSU trebuie să meargă înapoi în țara lui și că este un trădător.

De asemenea, Mihail Neamțu a fost sancționat cu avertisment contravențional, decis în unanimitate. Afirmațiile omului politic ce au atras atenția CNCD sunt: „vorbești română suficient de prost, încât să nu mă simt reprezentat de tine”, „mă simt reprezentat ca român, de cel care vorbește corect română”, „sper că știi limba română corect, este totuși o condiție pentru a fi român”.

În stilul ei caracteristic, Diana Șoșoacă și-a prezentat versiunea sa asupra acestei decizii. Ea a precizat pentru Sputnik că nu i s-a comunicat nicio decizie în acest sens.

„Consider că mai întâi ar fi trebuit să fiu eu înștiințată, că parte în dosar, și nu presa. Dar, probabil, domnul Arafat a pus stăpânire și pe CNCD, dispunând să facă public decizia înainte de comunicare”, a spus senatoarea.

Diana Șoșoacă, amendată pentru discriminarea lui Arafat

Articolul precedentZiua Culturii Naționale, sărbătorită la Teatrul Național „I.L.Caragiale” București
Articolul următorOrban: “În România nu mai există o forță de dreapta”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.