Ciolacu nu înțelege de ce Guvernul Cîțu „tace mâlc”

Șeful PSD îi cere premierului Florin Cîțu explicații în legătură cu taxarea de 15% a multinaționalelor, întrebându-l, pe final, ce va face cu banii rezultați din colectarea taxelor

Marcel Ciolacu / Foto: Facebook

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, pare extrem de supărat pe Guvernul condus de Florin Cîțu. „Acord istoric pentru taxarea cu 15% a multinaționalelor”, scrie social democratul pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu: „Guvernul Cîțu tace mâlc”

Conform spuselor lui Marcel Ciolacu, România se regăsește printre țările care susțin o reformă fiscală de amploare pe plan internațional. Cu toate astea, Executivul condus de „primul economist al țării”, referindu-se, în acest caz, la FlorinCîțu, s-ar afla în silentio stampa.

„Domnule premier, ieșiti la tablă și explicați-ne! Sau este o altă reformă de care fugiți?!Ieri s-a luat o decizie istorică de peste 130 de țări care reprezintă nu mai puțin de 90% din PIB-ul mondial!”, a insistat Marcel Ciolacu, adăugând că toate s-ar fi aliniat OECD, iar România ar fi printre ele.

Mai mult, social democratul Ciolacu a mai spus că reforma ar viza ca în special companiile multinaționale să plătească o parte echitabilă a impozitelor oriunde își desfășoară activitatea.

Românii – și mai ales firmele cu capital străin care ne susțin economia- doresc să știe cum îi vor afecta această taxare cu 15% a companiilor mari! Și ce venituri estimați că vor veni la buget și pe ce anume le veți cheltui?!

Marcel Ciolacu, pe Facebook

În încheierea mesajului său, șeful PSD i-a cerut premierului Florin Cîțu explicații în legătură cu felul în care această taxare are să impacteze dezvoltarea economiei românești, însă și veniturile locuitorilor țării noastre. În plus, Ciolacu se întreabă cum va cheltui Cîțu banii rezultați din colectarea impozitelor aplicate multinaționaționalelor.

Citește și: Florin Cîțu, despre traficul de persoane: „După eforturile Guvernului de anul precedent, alături de societatea civilă, România rămâne pe Tier 2 Watch List”

Articolul precedentTurcia, indiferentă în combaterea violenţei împotriva femeilor
Articolul următorConstanța: un bărbat a fost ucis în propria casă, iar fiica lui, violată
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.