Florin Cîțu, despre traficul de persoane: „După eforturile Guvernului de anul precedent, alături de societatea civilă, România rămâne pe Tier 2 Watch List”

„Traficul de persoane și exploatarea trebuie combătute în România”, a spus premierul, în cursul acestei dimineți, pe Facebook

Foto: Facebook Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a scris, în cursul acestei dimineți, pe Facebook, despre una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă țara noastră, traficul de persoane. „Departamentul de Stat al SUA a lansat în cursul zilei de ieri Raportul privind Traficul de Persoane pe anul 2021. După eforturile Guvernului de anul precedent, alături de societatea civilă, România rămâne pe Tier 2 Watch List. Adică se menține pe lista de supraveghere la nivel 2”, a scris Florin Cîțu, adăugând că problema traficului de persoane rămâne o prioritate pentru Guvernul pe care îl conduce.

Florin Cîțu: „Avem soluții pe care le vom urmări și coordona integrat de la nivelul Cancelariei”

Premierul Florin Cîțu a dat, de asemenea, asigurări că sincopele existente ar fi rezolvate în cel mai scurt timp și eficient mod. „Vreau să le transmit tuturor românilor, dar și specialiștilor, că nicio suspiciune de exploatare nu trebuie ignorată și trebuie tratată cu maximă seriozitate. Traficul de persoane și exploatarea trebuie combătute în România. Este nevoie de un efort integrat din partea tuturor instituțiilor. Trebuie să ne asigurăm că nicio persoană vulnerabilă nu mai devine victimă”, a mai spus Florin Cîțu, în urmă cu foarte puțin timp, pe pagina sa de socializare.

Citește și: Sclavia, traficul de persoane sau agresiunea sexuală asupra minorilor nu se mai prescriu

În cursul zilei de ieri, Florin Cîțu a participat împreună cu președintele Klaus Iohannis, la Recepția oferită de Ambasada Statelor Unite ale Americii, cu ocazia aniversării a 245 de ani de la Declarația de Independență.

„Am petrecut mai mult de zece ani în Statele Unite ale Americii. Un tânăr, după comunism, mutându-se în SUA. Am absolvit acolo, am lucrat acolo, am spălat vase”, spunea premierul aseară, adăugând că sunt multe lecții pe care le-ar fi învățat de la SUA, însă și din istoria acestei țări. „Dar sunt câteva pe care ar trebui să le folosim astăzi în România. Sper ca experiența mea de acolo să ajute România să se dezvolte în viitor”, a mai spus premierul.

Articolul precedentSUA își schimbă legislația și introduce pașapoarte noi, adaptate comunității LGBTQ+
Articolul următorTurcia, indiferentă în combaterea violenţei împotriva femeilor
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.