SUA își schimbă legislația și introduce pașapoarte noi, adaptate comunității LGBTQ+

Cetățenii vor putea opta pentru sexul dorit pe pașaport. În plus, în afară de clasicele opțiuni: M și F, oricine va dori, va putea să bifeze X, adică echivalentul unui sex neutru

Foto: Pixabay.com

O decizie luată, de curând, de președintele Joe Biden, tinde să șlefuiască istoria SUA: pașapoartele ar urma să fie schimbate, astfel încât acestea să nu mai fie discriminatorii pentru comunitatea LGBTQ+. Mai exact, orice cetățean american, indiferent de orientarea sa sexuală, va putea să-și aleagă sexul pe care-l trece pe pașaport. Mai mult, va fi posibilă inclusiv varianta neutră – adică, în loc de clasicele M și F, să fie trecut X.

SUA, din ce în ce mai aproape de comunicatea LGBTQ+

Încă din campania electorală, președintele SUA, Joe Biden, a promis că va continua politicile fostului președinte, Barack Obama, în ceea ce privește drepturile și libertățile persoanelor ce fac parte din comunitatea LGBTQ+. Mai mult, acesta este, în acest moment, susținut inclusiv de vice-președintele, Kamala Harris, cea care a declarat, la rândul ei, că își dorește ca orice cetățean, indiferent de orientare sexuală, religie sau rasă, să se simtă în siguranță în SUA.

„Vom iniţia procesul de actualizare a procedurilor noastre de emitere a paşapoartelor americane”, a declarat, într-un comunicat, secretarul de stat american Antony Blinken, adăugând, de asemenea că SUA își dorește „să asigure un tratament echitabil pentru cetăţenii americani LGBTQ+”, informează Agerpres.

Citește și: Asociația ACCEPT trage un semnal de alarmă: sistemul opresiv din România a făcut mii de victime în rândul comunității LGBTQ+

Conform unor informații venite din partea ONG-ului londonez „Employers Network for Equality and Inclusion”, nu mai puțin de 11 ţări acceptă, în acest moment, pe documentele de identitate opţiunea „X”, ce indică un al treilea gen, neutru. Aici putem enumera: Candada, Germania, Argentina, India, Nepal sau Pakistan.

Articolul precedentRomașcanu crede că Armand trebuie dată în judecată „pentru subminarea sănătății publice”
Articolul următorFlorin Cîțu, despre traficul de persoane: „După eforturile Guvernului de anul precedent, alături de societatea civilă, România rămâne pe Tier 2 Watch List”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.