După ce ieri a tunat și a fulgerat cam pe același subiect, Călin Popescu Tăriceanu vine astăzi să reitereze ceea ce a zis deja ieri, însă cu alte cuvinte. În dorința de a ne arăta că planul liberalilor este unul menit să eșueze, fiind vorba despre unul copiat care, după ce că-i copiat, nici măcar n-ar fi avut „bunul simț” de a-l copia cum trebuie, liderul ALDE.

„Era cât pe ce să spun, în deschidere, că PNL a furat startul campaniei electorale, dar aş fi spus un mare neadevăr, pentru că, de fapt, de când a venit la guvernare PNL este DOAR în campanie electorală. Rar mi-a fost dat să văd un guvern care bagă totul în claxon şi aproape nimic în motor. Dar aşa o fi noua generaţie a pnl-iştilor! Lupii tineri, cum îşi zic ei! Despre program nu e mare lucru de spus pentru că nu vorbim despre niciun fel de program de relansare economică, ci de un program electoral pe care PNL îl anunţă înainte de termenul campaniei electorale. O varză de Bruxelles în care au copiat, fără ruşine şi fără ghilimele, idei ale altor partide, inclusiv mult hulitul Fond de Investiţii al guvernului PSD-ALDE. O lungă înşiruire de proiecte de infrastructură pe care guvernele ultimilor 30 de ani şi le-au trecut de la unii la alţii. O lungă listă de autostrăzi, căi ferate, spitale şi şcoli care vor rămâne în foile din care a citit Orban. Ce nu înţeleg Iohannis – Orban şi PNL este că economia are nevoie de capital ACUM şi nu poate aştepta până în 2021, 2025 sau 2030!!! Întreprinderile au nevoie de bani acum şi nu peste un an sau doi când speră ei că o să ia banii de la UE”, a explicat Tăriceanu.

În ceea ce privește programul IMM Invest, Tăriceanu este de părere că acesta se prezintă a fi atât de nefuncțional, încât va reprezenta un fel de piatră de moară pentru întreprinderile mici și mijlocii, singurii vinovați de acest lucru fiind chiar Orban și Iohannis, în opinia acestuia.

„Vorbesc de investiţii de miliarde în extinderea reţelei de gaze naturale fără să aibă habar că în comunele unde a ajuns reţeaua de gaze oamenii nu se branşează din lipsă de bani. IMM INVEST este crucea pe care Iohannis şi Orban o pun la capul întreprinderilor mici şi mijlocii româneşti. Au lăsat băncile să decidă cine primeşte şi cine nu, nu au impus criterii clare de atribuire a împrumuturilor, au exclus tocmai companiile afectate de criză, au dat o garanţie guvernamentală care nu valorează nimic în faţa băncilor. Spectacolul de ieri nu a avut nici o măsură cu adevărat liberală. Nici o măsură care să atingă economia reală. Doar distribuţie de bani din pixul guvernanţilor. Cel mai probabil către firme prietene. Din toate aceste promisiuni nu se vor întâmpla decât aşa zisele măsuri de protecţie socială: pachete alimentare şi de igienă personală pentru persoane vulnerabile, masă caldă pentru pensionari şi bani pentru elevi. Pentru că atâta ştiu ei, să cumpere voturi! Aşa au făcut şi cu mass media, aşa încearcă să facă şi cu cei pe care i-au lăsat să iasă din case 2 ore pe zi”, a explicat Tăriceanu.

Și ca să nu pară critică fără soluții, Tăriceanu le adule liberalilor la cunoștință anumite aspecte

„a. Lăsăţi economia să funcţioneze!

b. Furaţi mai puţîn şi o să fie bani!

c. Măriţi pensiile şi alocaţiile conform legii şi o să aveţi combustibilul care vă ţine în viaţă economia reală!

d. Refaceţi IMM INVEST pentru întreprinderi nu pentru bănci!

e. Nu mai staţi până în 2023 după banii europeni, ci folosiţi-i acum drept garanţie pentru împrumuturi care să intre în acest an în economie!

f. Deschideţi de-adevăratelea, şi nu doar în scop de propagandă, marile şantiere de infrastructură!

g. Deschideţi spitalele pentru toţi bolnavii! Găşiţi o soluţie pentru bolnavii asimptomatici pentru a elibera sistemul medical de cei infectaţi dar care nu au nevoie de tratament ci doar de supraveghere.

Gândiţi soluţii care să ajute cu adevărat românii şi nu doar soluţii propagandistice!”, potrivit sursei citate.

Articolul precedentPSD avertizează: se scumpește pâinea
Articolul următorUn groaznic scandal zguduie Germania – membrii unei rețele de pedofilie își dau sfaturi pe internet, inclusiv ce sedative să folosească pentru a ucide copii!
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.