În zorii zilei de marți, 180 de polițiști au făcut percheziții la mai multe domicilii în provinciile Saxonia Inferioară, Hesse și Schleswig-Holstein, la persoane suspectate de pedofilie. Deja acest caz a căpătat și un nume de cod, Munster, iar numărul suspecților se apropie de câteva zeci de mii. ”Am reușit să scoatem mulți copii din acest iad”, a declarant ministrul de Interne al Provinciei Renania de Nord-Westfalia, însă toți știu că mocirla este mare.

Poliția germane a identificat 30.000 de urme digitale, ale unei rețele de pedofili ce funcționează pe internet și pe un traseu underground, ascuns oamenilor obișnuiți. Aceștia au făcut schimb de imagini, videoclipuri și experiențe cu minori, care se prostituează online. Violatorii și-au dat sfaturi reciproce, despre cum să-ți ascunzi urmele, ba chiar și ce sedative să le dai copiiilor, ca să moară. Astfel de sfaturi i-au încurajat și pe începători să comită crime. Șeful Departamentului de Infracțiuni Informatice din Rinul de Nord-Westfalia, Markus Hartman, s-a dat drept un chatist începător, declarând că nu este încă în măsură să violeze un copil. Imediat a primit 5-6 mesaje de încurajare, ba chiar și sfaturi de cum trebuie să procedeze.

S-au făcut cam 30 de arestări, în zorii zilei de marți, dar rețeaua este impresionantă. Iar dacă reușești să intri pe internet, în această rețea, să vizualizezi materialele de acolo, devii imediat instabil emoționali și nu ai puterea să înțelegi că există așa ceva. Chiar și polițiștii profesioniști, care au lucrat la multe cazuri de acest gen, se simt apăsați să vadă videoclipuri de viol. Sunt 120 de persoane care anchetează acest caz, însă mulți nu rezistă și se îmbolnăvesc.

”Am fost la Centrul de criminalitate digitală Microsoft, unde se prelucrează imaginile brutale cu violatori, și trebuie să spun că angajații de acolo vor să fie înlocuiți la fiecare șase luni. Nu este deloc neobișnuit, pentru că și agenții FBI care investighează cazuri de pedofil trebuie, simt nevoia să fie rotiți, deoarece este extrem de dificil să procesezi ceea ce întâmpină în acele imagini”, a declarat Michael Esser, șeful echipei de anchetă.

În ultimele luni, o serie de crime pedofile au fost descoperite în Renania de Nord-Westfalia. În octombrie anul trecut, un bărbat de 43 de ani a fost arestat la Bergisch Gladbach, în apropiere de Köln. La domiciuliul celui arestat s-a găsit o mare cantitate de pornografie infantilă, acesta fiind acuzat și de violență sexuală împotriva copiilor. Procesul va începe în august. Potrivit știrilor de la acea vreme, încă din octombrie trecut, alți 70 de suspecți și 40 de victime din Rețeaua Munster au intrat în vizorul poliției germane.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentTăriceanu: „O varză de Bruxelles în care au copiat, fără ruşine şi fără ghilimele, idei ale altor partide”
Articolul următorÎn Argeș se trăiește bine, pe bani mulți