Ludovic Orban

După ce în cursul zilei de ieri, liberalii în frunte cu Ludovic Orban și Klaus Iohannis, s-au întâlnit la Clubul Diplomatic pentru a lansa cu surle și trâmbițe economia românească, o întrebare firească apare pe buzele tuturor: de unde bani? Nu de alta, însă de planuri și vorbe suntem, cu toții, sătui, și-ar spune mulți dintre votanți.

Astfel, în dorința de a ne mai liniști un pic, premierul Ludovic Orban ne explică de unde urmează să fie trași banii pentru mult așteptata relansare economică, cea care are ca scop repunerea pe picioare a țării, după o pandemie și o guvernare discutabilă a celor de la PSD. Așadar, potrivit premierului, banii pentru mult vestita relansare economică a țării vor veni din  bugetul de stat, companii de stat, dar și din fonduri europene

Ludovic Orban, despre sursa banilor: din bugetul de stat, din companii de stat, dar și din fonduri europene

„Avem mai multe resurse și aici vrem să creștem anual banii alocați investițiilor.

Din bugetul companiilor de stat, să înceteze practica managerilor de companii de stat care blocau investițiile pentru a crește profitul și pentru a-și crește astfel bonusurile.

Am încetat practica jefuirii companiilor de stat practicată de guvernările anterioare, care nu doar că le luau dividentele, dar le luau și cash-ul.

Evident, vor fi și fonduri europene. Când am ajuns noi la guvernare erau absorbiți doar vreo 5 miliarde și ceva. În 6 luni noi am atras peste 2 miliarde de euro, bani decontați și intrați în țară.”, a spus Ludovic Orban, la TVR.

Articolul precedentGabriela Firea anunță un proiect unic în România: banda unică pe linia de tramvai, pentru fluidizarea traficului
Articolul următorPSD avertizează: se scumpește pâinea
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.