Sursa: Facebook

Se prefigurează noi proteste, în condițiile în care sindicaliștii din Sănătate au anunțat că vor intra în grevă japoneză începând cu 7 iunie, având o serie de revendicări.

Și este foarte posibil ca această formă de protest să se transforme chiar într-o grevă generală, aspect recunoscut chiar de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Declarațiile au fost făcute la Antena 3, ministrul Sănătății arătând că „întotdeauna există o posibilitate” ca angajații din sistem să demareze la rândul lor proteste de amploare, după exemplul altor categorii profesionale.

În urmă cu câteva zile, SANITAS anunța că „va menține o presiune continuă asupra autorităților decidente ca avertisment”, urmând un referendum „în rândul membrilor noștri de sindicat referitor la desfășurarea acțiunilor de protest”. Greva japoneză este certă, „fără întreruperea activității până la rezolvarea revendicărilor”, timp în care vor fi continuate negocierile cu factorii de decizie.

Cu toate acestea, Rafila a subliniat că multe dintre revendicările SANITAS au fost deja rezolvate:

Eu am participat la multe runde de discuții, atât cu Sanitas, cât și cu Solidaritatea Sanitară. Ultima discuție a fost la sediul Guvernului României cu primul ministru și cu domnul președinte Ciolacu, iar șapte dintre revendicările sindicaliștilor de la Sanitas au făcut obiectul nu numai a discuției, ci și a unui agreement.

Unele dintre ele sunt realizabile în perioada imediat următoare, e vorba de blocarea posturilor din sistemul de sănătate, scoaterea lor la concurs. De asemenea, semnarea contractului colectiv de muncă. În plus, sunt alte revendicări care au fost de comun acord, agreate, respectiv finanțarea voucherelor de vacanță, dintr-un fond separat de bugetul spitalului”, a spus Alexandru Rafila pentru sursa citată.

Articolul precedentKindred Group, noi pași către unul din obiectivele principale ale companiei: venituri exclusiv din jocul responsabil
Articolul următorCioloș, atac la Iohannis: „A golit de sens rolul de mediator pe care Preşedintele ar trebui să îl aibă”