Captură video Youtube

Traian Băsescu urmează să fie dat în judecată de statul român, după ce acesta a refuzat să părăsească vila de protocol.

În decursul zilei de astăzi, un reprezentant de la Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (R.A.-A.P.P.S.) și-a făcut apariția în fața clădirii unde fostul președinte locuiește, el fiind primit de soția acestuia.

„În situația în care imobilul nu va fi eliberat și predat, după expirarea termenului sus menționat, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (R.A.-A.P.P.S.) va formula acțiune în evacuare la instanța competentă, conform dispozițiilor legale”, informează Antena3.

Traian Băsescu și lupta sa cu sistemul pe care l-a creat

Fostul președinte al României și-a pierdut dreptul de a sta în locuința de protocol, după ce justiția a decis că a fost colaborator al Securității. În ciuda tuturor averstimentelor, Băsescu a declarat că statul român nu are respect față de conducătorii săi.

„Este o situație normală, n-aș intra în detalii. Azi (joi – n.r.) i-am chemat să facă inventarul, pentru că acolo este un inventar de predat. (O să mă mut) atât de repede cât pot. Cealaltă locuință este gata să primească mobilier”, a spus Băsescu, potrivit sursei citate.

De asemenea, acesta a lăudat RAPPS, precizând că a fost cea „mai decentă instituție” deoarece a lucrat cu legea și nu cu somații.

„Un stat care-și batjocorește foștii președinți n-are cum să fie tratat de către foștii președinți altfel decât îi tratează el. Așa că ce-mi dă statul am să-i dau și eu, n-am obligația să-i dau altceva”, a afirmat Traian Băsescu pentru Realitatea.net.

Reamintim că fostul președinte a fost implicat, pe 21 mai, într-un accident rutier. Băsescu a primit trei puncte de penalizare și o amendă de 580 de lei pentru neasigurare la schimbarea direcției de mers și provocarea unui accident cu pagube materiale.

„Am acroșat un semafor cu oglinda și am rupt-o”, a spus Băsescu în acea perioadă, potrivit G4media.ro.

Citește și articolul: Fostul președinte și dispariția flotei: „Arătaţi-mi o singură aprobare semnată de Băsescu pentru vânzare nave”

Articolul precedentRecord istoric la ratele creditelor. ROBOR a atins cel mai mare nivel din ultimii nouă ani
Articolul următorPrimar din Ilfov, inculpat într-un dosar DIICOT: trafic de minori, viol, loviri și alte violențe, influențarea declarațiilor și deținere de droguri de risc
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.