Sursa: Google maps

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au finalizat un amplu dosar penal, cu 8 inculpați, printre care și un primar în funcție, toți acuzați că au batjocorit o fetiță de doar 12 ani.

Se întâmpla în 2017, când, potrivit DIICOT, minora a fost racolata de unul dintre inculpați prin metoda „Loverboy”. Așa a început coșmarul fetiței, care un an mai târziu a rămas însărcinată, iar pe fir a intrat și primarul din Ștefăneștii de Jos, Ilfov.

Primarul, dar și alți 6 dintre inculpați au fost arestați preventiv în februarie, iar zilele acestea a fost trimis rechizitoriul în instanță. Acuzațiile aduse de procurori sunt de trafic de minori, viol, loviri și alte violențe, influențarea declarațiilor și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

Inițial, când au fost făcute publice primele detalii din anchetă, în februarie, se arăta că erau efectuate cercetări față 5 suspecți – pentru trafic de minori, viol, complicitate la viol, loviri și alte violențe și influențarea declarațiilor.

Acum, în rechizitoriu se arată că mai întâi fetița de 12 ani a fost convinsă să intre într-o așa zisă relație amoroasă cu unul dintre inculpați, iar acesta, după ce a întreținut relații sexuale cu ea, a amenințat-o cu divulgarea celor întâmplate părinților acesteia. Prin amenințări și violențe, spun procurorii, inculpatul a determinat-o pe fetiță să facă tot ceea îi solicita, inclusiv să întrețină relații sexuale cu alți doi dintre inculpați.

În cursul lunii iunie 2018, după ce persoana vătămată a fost înregistrată audio-video în timp ce recunoștea că și-a început viața sexuală, un alt inculpat a recrutat aceeași persoană vătămată (în vârstă de 13 ani) în vederea exploatării sexuale. În acest scop, aceasta a fost atrasă în locuința folosită de inculpat sub diferite pretexte (desfășurarea unor activități de menaj contracost, organizarea unei petreceri sau vânzarea de obiecte vestimentare). Prin amenințări cu divulgarea către părinți a conținutul înregistrărilor audio-video și prin întrebuințarea de violențe, inculpatul a constrâns persoana vătămată să întrețină relații sexuale cu alți doi inculpați.

În vederea îngreunării anchetei penale și împiedicării tragerii la răspundere penala a autorilor, suspecții au întreprins demersuri constând în influențarea declarațiilor persoanei vătămate în fața organelor judiciare prin oferirea de foloase patrimoniale și exercitarea de amenințări asupra familiei minorei, pentru ca persoana vătămată să dea declarații mincinoase cu privire la identitatea adevăraților autori ai infracțiunii de viol.

De asemenea, doi dintre suspecți au exercitat în mod repetat acte de violență asupra martorului denunțător (ce au necesitat 3-4 zile, respectiv 11-12 zile de îngrijiri medicale) în scopul împiedicării sesizării organelor judiciare, pentru ca acesta să nu dea declarații și să nu prezinte probe în cauza penală.

În cauză s-a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unui inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, reținându-se că în urma percheziției domiciliare din data de 11.02.2022, în camera folosită de acesta, a fost descoperită cantitatea de 7,25 grame de canabis, substanță deținută de acesta pentru consum propriu”, se detaliază în comunicatul DIICOT.

Articolul precedentBăsescu NU se lasă: Refuză să părăsească vila de protocol și va ajunge din nou în boxa acuzaților
Articolul următor„România Educată” nu este pentru toți. Fondatorul DEX online vrea să dea în judecată Ministerul Educației deoarece nu își poate înscrie copilul în clasa pregătitoare