Fondatorul DEX online, Cătălin Frâncu, s-a decis să dea în judecată Ministerul Educației. El a mărturisit că regula pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare este discriminatorie.

De asemenea, a făcut o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării din cauza că nu își poate înscrie copilul la școală.

„El s-a născut pe 3 ianuarie, deci acum are 5 ani si 4 luni şi fără să ştie, el a greșit că s-a născut practic, asta spune ministerul Educaţiei pentru că legea spune că în clasa pregătitoare au voie să meargă copiii care au împlinit 6 ani până la începutul școlii”, a precizat acesta, potrivit Antena3.

Fondatorul Dex-online dă în judecată Ministerul Educației. Excepția de la regulă: trebuie să împlinească această vârstă până la finalul anului

Totodată, Cătălin Frâncu a mai precizat că este nevoie de o modificare a articolului ce interzice copiilor ce nu au șase ani să intre în grupa pregătitoare.

„Printr-un caz special cu evaluare cei care s-au născut în anul calendaristic până pe 31 dec, după care în noaptea magic dintre ani se întâmplă ceva şi nu se mai nasc copii deștepți şi atunci al meu nu are voie să meargă la scoală şi nimeni nu vrea să îl evalueze psihologic, să stea puțin cu el de vorbă, el este o statistică nu e o persoana reala pentru minister”, a mai spus acesta.   

Acesta a mai menționat faptul că fiul lui este perfect normal, scrie, citește și pune întrebări despre mediul în care trăiește. Mai mult, copilul lui este pregătit să înceapă etapa următoare, în special că timpul „curge și este o urgenţă”, a declarat fondatorul DEX online.  

Legea introduce limita de vârstă pentru copiii care urmează să fie înscriși în clasa pregătitoare, dar cu toate acestea, până în 2019, metodologia era scrisă „într-un mod înțelept.”

„Copiii care nu se încadrează în acea limita de vârsta să fie evaluați şi din 2020 şi anul acest 2022 legea nu mai permite asta”, a precizat Frâncu.

Citește și articolul: Ministrul Educației vrea sancțiuni pentru profesorii care fac meditații particulare cu proprii elevi

Articolul precedentPrimar din Ilfov, inculpat într-un dosar DIICOT: trafic de minori, viol, loviri și alte violențe, influențarea declarațiilor și deținere de droguri de risc
Articolul următorInvestiție „de geniu” din partea Primăriei Capitalei: Tramvaie care nu se potrivesc pe linia 41
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.