Sursa foto: Astra Arad

Primăria Capitalei a achiziționat tramvaie ce nu se potrivesc pentru linia 41, una dintre cele mai circulate din București. Potrivit Antena3, stațiile sunt prea mici și trebuie refăcute.

În ciuda problemelor financiare cu care Primăria Capitalei condusă de Nicușor Dan se confruntă, toate modificările costă peste 8,5 milioane de lei, iar primele tramvaie vor circula abia din toamnă.

Primarul Capitalei a anunțat că „până iese tramvaiul din probe” se vor putea mări și peroanele.

Urmează reconfigurarea peroanelor din stațiile de tramvai ale traseului 41 din banii cetățenilor

„Primele tramvaie vor circula pe lina 41 de la 1 septembrie, poate mai repede. E nevoie să extindem nişte peroane. Azi am avut o şedinţă, pentru că au crescut preţurile, am mărit indicatorii şi până iese tramvaiul din probe vom avea peroanele mărite. Următorul lot va circula pe liniile 1-10”, a declarat Nicuşor Dan, potrivit Adevărul.ro.

În urma ședinței ordinare, Consiliul General al Capitalei a aprobat realizarea lucrărilor de configurare în stațiile:

1. Agronomie – ambele sensuri; 

2. Caşin – ambele sensuri;  

3. Podul Ciurel – ambele sensuri;

  4. Orşova – ambele sensuri; 

 5. Drumul Taberei- ambele sensuri; 

 6. Parc drumul Taberei – ambele sensuri;  

7. Braşov – ambele sensuri.

Edilul Capitalei a precizat că în ultimii 32 de ani, Bucureștiul „s-a modernizat” cu doar 17 tramvaie.

„Avem un contract semnat cu Astra Arad pentru 100 de tramvaie. Şi o să avem 100 de tramvaie noi pe bani europeni pe o finanţare de 200 de milioane de euro. Contractul spune că vor veni patru tramvaie pe lună”, a informat primarul Capitalei.

Pe 31 mai a ajuns primul tramvai românesc fabricat la Astra Arad în Capitală, iar astăzi, 2 iunie, a început testele. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dan a precizat că până la sfârșitul anului vor fi livrate 16 tramvaie din lotul celor 100 achiziționate.

„Este vorba despre tramvaie din gama de 36 m, care vor avea podeaua complet coborâtă, minim 5 uşi duble, dotate cu echipament de climatizare destinat asigurării atât a aerului condiţionat, cât şi a încălzirii. Mulţumim colaboratorilor de la Astra Vagoane Călători pentru seriozitate şi pentru promptitudinea livrării”, a scris edilul pe o rețea de socializare.

Citește și articolul: Reparații de peste 1.1 miliarde de lei pentru două linii de tramvai din București

Articolul precedent„România Educată” nu este pentru toți. Fondatorul DEX online vrea să dea în judecată Ministerul Educației deoarece nu își poate înscrie copilul în clasa pregătitoare
Articolul următorFostul director al Muzeului Luvru, acuzat de trafic de antichități egiptene și spălare de bani
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.