Șeful PSD, Marcel Ciolacu  acuză Guvernul Cîțu că din prezentarea Planului Național de Redresare și Reziliență a rămas doar austeritatea. Acuzele liderului social democraților vin „la pachet” cu certitudinea că PNRR va fi transformat în „vițelul de aur al baronetului și clientelei de partid”, asta în ciuda asigurărilor premierului Cîțu că banii veniți prin PNRR vor merge în investiții, nu în consum.

Creșterea vârstei de pensionare, înghețarea veniturilor – salarii, pensii , alocații, pe scurt #austeritate. Atât a mai rămas din poveștile cu investiții „wow”, de zeci de miliarde de euro, promise prin PNRR, de președintele Iohannis și Guvernul Său de incapabili! Sărăcirea românilor și scăderea nivelului lor de trai, sub forma așa-ziselor „reforme” sunt singurele certitudini din planul pe care Guvernul de dreapta l-a trimis la Bruxelles.

Marcel Ciolacu, președinte PSD

Totodată, Marcel Ciolacu atrage atenția cu privire la împrumutul celor 15 miliarde de euro (din cele 29,2 miliarde de euro în total de care va beneficia România), care vor ajunge la cumpărarea de voturi înainte de alegerile din toamnă, atât din PNL, cât și din USR PLUS.  

„#RomâniiTrebuieSăȘtie că vom împrumuta 15 miliarde de euro doar pentru a hrăni prietenii, firmele de consultanță și membrii de partid care vor vota în congresele PNL și USR. Dezvoltarea României, reducerea decalajelor, creșterea nivelului de trai al românilor, educația, sănătatea, infrastructura, agricultura și firmele românești mai pot aștepta. Cîțu și Barna au de câștigat niște alegeri interne și singura lor grijă a fost transformarea PNRR-ul în vițelul de aur al baronetului și clientelei lor de partid. După ei, potopul!”, a mai scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Care sunt direcțiile banilor din PNRR

Potrivit lui Florin Cîțu, fondurile din PNRR pot fi folosiți pentru a constru aproximativ 450 de km de autostradă, renovarea a zeci de spitale dar și construirea a sute de școli și creșe. De altfel a anunțat și faptul că „vom avea un spital noi construit până în 2024”, adăugând că aceasta este o premieră.

De altfel, PSD a promis încă din campania electorală din 2016 că va construi opt spitale regionale, revenind asupra acestei teme și la alegerile din 2019.

Guvernul a publicat Planul Național de Redresare și Reziliență

Articolul precedentMaia Sandu anunță că Uniunea Europeană ajută Republica Moldova cu 600 de milioane de euro
Articolul următorMihai Lasca, deputat ex PAUR, condamnare cu suspendare