Captură video

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, pare să nu aibă respect nici pentru banul public, însă nici pentru sănătatea cetățenilor din localitatea Cățelu, județul Ilfov. După ce le-a trântit la nici 100 metri de „poartă” o stație de sortare a deșeurilor pe care a dat nici mai mult, nici mai puțin de 11 milioane de euro, ca să calmeze spiritele vecinilor stației, declara prin 2019 cum că toată lumea poate să stea liniștită întrucât la stația administrată de primăria lui de sector nu vor fi aduse gunoaie menajere. Ceea ce, din câte aveau să afle pe propria piele locuitorii localității Cățelu, era o mare minciună gogonată.

Inițial construită ca hală pentru depozitarea sării pentru deszăpezire și stație de sortare a deșeurilor reciclabile, s-a transformat pe nesimțite într-un ditamai depozitul pentru gunoi menajer. Atât de gogonată a fost minciuna lui Negoiță, încât nici măcar Garda de Mediu nu a putut să rămână indiferentă situației, astfel că a amendat compania SD3 Salubrizare și Deszăpezire S3 SRL cu 30.000 lei – inițial. S-a sistat astfel activitatea, cu amendamentul că în zona va trebui contruit un sistem pentru purificarea aerului, cât și eliminarea activităților… urât mirositoare: “modificare de temă în timpul executării lucrărilor de construcții prin retehnologizare stație de sortare deșeuri reciclabile în vederea sortării suplimentare a deșeurilor municipale (…)” (nereguli soase la lumină de Libertatea)

Însă pentru că rușinea nu-i sinonim cu numele primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, cu toate îndemnurile venite din partea Gărzii de Mediu, vecinii așa-zisei stații de sortare au continuat să conviețuiască cu mirosul urât și cu poluarea până în luna mai a acestui an, când Garda de Mediu a mai făcut o vizită constatând aceleași nereguli. Primăria Sectorului 3 însumează, astfel, amenzi de 80.000 lei – pe care le va plăti, bineînțeles, nu din salariul lui Negoiță, ci din banii de taxe și impozite.

Articolul precedentPSD, economia și „VIDUL”
Articolul următorTăriceanu a observat că s-au redus bursele elevilor. „Dați banii copiilor, bandiți de drumul mare!”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.