Captură video: Facebook/Marcel Ciolacu
Captură video: Facebook/Marcel Ciolacu

Liderul PSD Marcel Ciolacu a răspuns aseară la Antena 3 la unele întrebări legate de variantele luate în calcul anul viitor, în contextul în care s-ar dori comasarea alegerilor.

Din start, opinia președintelui PSD este aceea că potrivit legii fundamentale a țării, Constituția, comasarea nu poate fi o soluție, acesta subliniind însă că nici personal nu vede cu „ochi buni” o astfel de măsură.

Și, chiar dacă liberalii par a fi destul de convinși că parte din alegerile din 2024 pot fi organizate la „pachet”, iar opinia din tabăra social democrată este complet contrară, Ciolacu a arătat că subiectul nu este unul sensibil în interiorul coaliției.

Din ce s-a transmis în spațiul public, liberalii au „comitete și comiții” care lucrează intens pentru ca această idee, a comasării alegerilor, să poată fi conturată, aparent pentru că așa și-ar dori românii. De partea cealaltă, Ciolacu a explicat de ce comasarea alegerilor nu poate fi pusă în practică. Astfel, dincolo de faptul că personal nu vede aceasta o soluție, șeful PSD a precizat că „nu se poate constituţional”.

De altfel, în urmă cu nicio lună, liderul PSD atrăgea atenția că subiectul nu ar trebui să fie unul care să țină ocupată agenda coaliției, dat fiind că nu este nici „pe agenda de lucru sau de priorităţi a românilor”.

Părerea mea că alegerile locale nu pot fi comasate constituţional cu alegerile generale, vom vedea, vom avea discuţia în interiorul fiecărui partid. (…) E o decizie pe care avem suficient timp să o luăm.

Nu cred că e bine nici pentru democraţie, dacă e să fiu corect. E corect ca fiecare dintre noi să gândim ce-i mai bine pentru democraţie, nu numai ce trăim în timp real, ce urmează şi după deciziile pe care le luăm”, a atras atenția Ciolacu.

Articolul precedentCristian Popescu Piedone, un nou mesaj pe Facebook: „Curând… se face anul de când zac condamnat NEVINOVAT”
Articolul următorSe anunță noi proteste: Sindicatul Național Finanțe Publice pichetează mai multe instituții începând de joi