Sursa: Facebook/ Ionuț Stroe

Ionuț Stroe a declarat, sâmbătă, după demisia lui Cîțu din fruntea partidului, că era nevoie de o schimbare, precizând că în momentul de față Nicolae Ciucă poate prelua conducerea PNL.

„Sunt ferm convins că premierul poate să asigure o coerenţă între cele două, partid şi guvernare mult mai mare şi era un moment oportun aş spune să facem această schimbare”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL, potrivit Digi24.

De asemenea, acesta a precizat că liderii liberali au văzut că împreună cu Florin Cîțu, partidul își pierde din alegători, iar direcția acestuia era total greșită.

Cîțu și-a dat demisia din fruntea PNL

Totodată, Stroe a spus că în PNL există democrație, iar în următoarele zile se va discuta despre problemele cu care partidul se confruntă. Mai mult, acesta a precizat că duminică se va stabili și formula de președinte interimar și datele despre Congresul extraordinar, când va fi ales noul președinte al PNL.

„Vom avea o perioadă în care probabil vor fi şi candidaturi depuse, dar pentru toţi există un plan în aşteptare în interiorul PNL pentru a avea preşedinte premierul în funcţie, Nicolae Ciucă pentru că majoritatea colegilor apreciează experienţa, echilibrul, modul profesionist în care a condus în aceste patru sau cinci luni Guvernul şi în mod evident că îl văd drept lider firesc în PNL”, a concluzionat Ionuț Stroe.

Și Theodor Stolojan a precizat că decizia lui Cîțu de a pleca din fruntea partidului a fost una „rațională”, afirmând că dacă Nicolae Ciucă va candida pentru funcția de președinte al partidului, acesta va vota „categoric, fără nicio reținere.”

„Este evident că domnul Ciucă la ora actuală are cea mai mare încredere din partea românilor dintre toţi membrii PNL şi nu numai. Deci este un candidat, dacă dânsul va dori, un candidat cu şanse foarte mari la conducerea PNL. Eu l-aş vota categoric fără nicio reţinere”, a declarat fostul lider PNL Theodor Stolojan.

Citește și: Drulă, despre plecarea lui Cîțu din fruntea PNL: „A ales sistemul de epoleți și baroni”

Articolul precedentLucian Bode își dorește echilibru în PNL
Articolul următorPrimarul Sectorului 6, despre Cîțu: „Este victima unor campanii de denigrare extrem de acide şi de puternice”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.