Vladimir Putin
Vladimir Putin. Sursa foto: G4media.ro

Unii dintre cei mai cunoscuți susținători ai lui Vladimir Putin i-au cerut acestuia să oprească luptele din Ucraina. Este vorba de celebrii actori Gerard Depardieu și Steven Seagal, în timp ce regizorul Emir Kusturica a renunțat la noua funcție de șef al teatrului militar rus.

„Sunt împotriva acestui război fratricid. Eu spun ‘opriți armele și negociați”, a spus Gerard Depardieu.

Starul francez, în vârstă de 73 de ani, a mai adăugat că Rusia și Ucraina au fost întotdeauna țări surori.

Gerard Depardieu a criticat războiul „fratricid”. El i-a cerut prietenului său Putin să înceapă negocierile.

Prietenia dintre Depardieu și Putin a fost pe prima pagină a ziarelor în 2013. Actorul francez a anunțat că solicită cetățenia rusă după ce a fost criticat pentru decizia sa de a se muta în străinătate ca să nu mai plătească impozite mari.

Săptămâna trecută Gerard Depardieu lua apărarea președintelui rus, el schimbându-și radical poziția în cursul acestei săptămâni, când a criticat invazia Rusiei.

Potrivit publicației France 24, actorul a apărut la televiziunea franceză și a declarat: „Lăsați-l pe Vladimir în pace”.

Steven Seagal se roagă pentru Rusia și Ucraina

Actorul și regizorul american Steven Seagal, un alt prieten al lui Vladimir Putin, a făcut un apel la pace. El a declarat că vede Rusia și Ucraina „ca o singură familie”.

„Majoritatea dintre noi avem prieteni și familie în Rusia și Ucraina”, a spus el. „Le privesc pe ambele ca pe o singură familie și cred cu adevărat că este o entitate externă care cheltuiește sume uriașe de bani pentru propagandă pentru a provoca cele două țări să fie în dezacord una cu cealaltă”, a mai spus Steven Seagal.

Seagal a spus că se roagă ca ambele țări să ajungă la o soluție pozitivă, pașnică, pentru ca toată lumea să poată trăi în pace.

Steven Seagal este prieten cu Putin. Actorului i s-a interzis să călătorească în Ucraina din 2017.

El este trimis special în SUA al Ministerul ui Afacerilor Externe al Rusiei.

Regizorul și dramaturgul sârb Emir Kusturica, originar din Bosnia, a dat o declarație prin care dezminte numirea în funcția de șef al teatrului militar rus. El a confirmat că intenționează să regizeze doar trei piese pentru Teatrul Armatei.

Cel mai bogat rus a fost pus pe lista neagră a Uniunii Europene

Articolul precedentCopiii ruşi care au protestat împotriva războiului au fost duşi cu forţa la secţie
Articolul următorReprezentant Declic: “Nu mă pot gândi la altceva decât la invazia fără sens din Ucraina”