Sursa foto: G4media.ro

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a declarat, miercuri, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, unde a fost prezent și ministrul Apărării al Germaniei, Christine Lambrecht, că acțiunea flagrantă și „barbară” a Rusiei a destabilizat pacea din Europa, precizând că Putin încearcă să rescrie arhitectura europeană de securitate.

Totodată, oficialul român a spus că dialogul și diplomația reprezintă singurele instrumente prin care se poate rezolva orice disensiune, afirmând că atacul Rusiei asupra Ucrainei trebuie să înceteze.

De asemenea, ministrul Apărării a fost profund impresionat de refugiații care au fost nevoiți să își abandoneze casele din cauza conflictului ruso-ucrainean.

Dîncu: „Speranţele şi le pun, cu toţii, în noi”

Oficialul a mai anunțat că Executivul condus de Nicolae Ciucă va face tot ce este posibil pentru ca cetățenii ucraineni să fie bineveniți în țara noastră.

„Să aibă spaţii de cazare corespunzătoare, haine, mâncare, asistenţă meicală, să se simtă în siguranţă”, a mai declarat ministrul Apărării, potrivit news.ro.

Totodată, acesta a declarat că statele NATO și UE s-au oferit să ajute Ucraina cu echipamente militare, letale și neletale, în lupta împotriva rușilor, precizând că România trebuie să își întărească securitatea și să își modernizeze forțele armate.

„Este responsabilitate noastră pentru generaţiile viitoare. Pericolul este aici, foarte aproape de graniţele noastre”, a concluzionat Vasile Dîncu.

Reamintim că luni au ajuns primii militari francezi din cadrul Forței de Răspuns a NATO pe teritoriul țării noastre, aceștia aterizând la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu. În următoarele zile sunt așteptați alți militari francezi, însoțiți de vehicule blindate.

De la invazia rusească asupra Ucrainei, cel puțin trei avioane militare NATO au început să survoleze spațiul aerian al României, acestea putând fi văzute în apropierea granițelor cu Republica Moldova.

Totodată, forțele americane și britanice sunt active în România, iar armata Alianței Nord-Atlantice își va întări semnificativ prezența.

Reamintim că pe 24 februarie, Vladimir Putin a dat ordinul de invadare a Ucrainei, cea mai gravă criză militară din Europa de după Al Doilea Război Mondial.

Citește și: Când viața bate filmul. Volodimir Zelenski, transformat în idolul generației căreia îi este teamă să meargă în Armată, este actorul de comedie care a ajuns președintele Ucrainei

Articolul precedentMinistrul de Externe rus: “Al treilea război mondial va fi nuclear şi distructiv”
Articolul următorSpecialist economic: “Renunțați la cheltuieli inutile”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.