Foto: Economica.net
Foto: Economica.net

Serghei Lavrov ameninţă NATO, declarând că există riscul unui al treilea război mondial.

Conform declaraţiilor făcute de Lavrov, războiul va fi nuclear şi distructiv.

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a declarat, miercuri, că, dacă ar fi să aibă loc un al treilea război mondial, acesta ar implica arme nucleare şi ar fi distructiv, a relatat agenţia de presă RIA, citată de Reuters.

Rusia, despre ceea ce se întâmplă în Ucraina: “Este o operaţiune militară specială”

Şeful diplomaţiei ruse a mai spus că Rusia, care a lansat săptămâna trecută un atac în Ucraina pe care îl numeşte „operaţiune militară specială”, s-ar confrunta cu un „pericol real” dacă Kievul ar obţine arme nucleare, precizează Mediafax, citat de Economica.net.

Lavrov, despre război: “Rusia nu va permite Ucrainei să obţină arme nucleare”

În acelaşi context, Vladimir Putin a anunţat plasarea în stare de alertă a forţei de descurajare ruse. Anunţul liderului de la Kremlin a fost făcut duminică.

EFE notează că şeful statului rus a ordonat plasarea forţelor de descurajare ruse în „regim special de serviciu”. Acţiunea a venit după „declaraţiile agresive” din partea principalelor ţări membre ale NATO.

Responsabili de cel mai înalt grad din principalele ţări ale NATO îşi permit declaraţii agresive împotriva ţării noastre. De aceea, îi ordon ministrului apărării şi şefului Statului Major General să pună forţele de descurajare ale armatei ruse într-un regim de serviciu special”, a declarat Putin, citat de TASS.

Articolul precedentPurtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, recomandă cetățenilor ucraineni care nu au documente să solicite azil în România
Articolul următorVasile Dîncu: „Pericolul este aici, foarte aproape de graniţele noastre”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time