Sursa Foto: apjoknorbert.ro

Un deputat ales pe listele UDMR în Maramureș a fost exclus din partid la scurt timp după ce a depus jurământul pentru al doilea mandat de deputat, motivul fiind acela că a mințit în privința studiilor. În acest mandat, UDMR a decis toți aleșii parlamentari ai partidului trebuie să aibă studii superioare, iar ulterior s-a constatat că Apjok Norbert ar fi prezentat o diplomă de studii false. Potrivit Hotnews, Consiliul Permanent al UDMR a decis în ședința de luni retragerea sprijinului politic și excluderea din partid a deputatului, în urma constatărilor Comisiei de Etică și Disciplină.

Sursa citată mai arată că forurile de conducere ale UDMR consideră, printre altele, inclusiv că Apjok Norbert a abuzat de încrederea formațiunii politice în momentul în care și-a asumat în scris renunțarea la mandat, iar ulterior a refuzat să facă aceasta.

Deputatul a postat aseară un mesaj pe Facebook, atât în maghiară cât și în română, în care a lăsat să se înțeleagă că decizia UDMR este nedreaptă, însă a promis că va fi în continuare alături de oamenii care l-au votat:

Voi servi în continuare comunitatea maghiară şi maramureşenii
Admit, dar – ţinând cont de situaţia actuală din judeţul nostru – nu consider o măsură menită să slujească interesele comunităţii decizia Consiliului Permanent al UDMR, cu privire la votul de neîncredere şi excluderea mea din organizaţie.
Despre cazul meu s-a spus cam tot ce se putea spune. Am recunoscut oficial că am greşit, mi-am cerut scuze, şi am declarat în repetate rânduri că mă voi supune sancţiunilor pe care mi le vor aplica, dar nu voi renunţa să lucrez în continuare în folosul comunităţii pe care o reprezint.
…Soarta acestui mandat a fost decisă de către alegători, prin votul lor. Astfel, în momentul de faţă sunt responsabil faţă de cei care m-au votat, care m-au însărcinat să-i reprezint în parlament.
Va fi în defavoarea întregii comunităţi a judeţului, dar şi a Uniunii, dacă interesele maghiarilor din Maramureş nu vor fi reprezentate de către un deputat în culorile UDMR. Va fi o muncă mai grea pentru toţi, nu numai pentru mine.
Alegătorii din Maramureș, mi-au votat încredere pe temeiul muncii şi a rezultatelor mele din ultimii patru ani. Am obligaţia morală să duc mai departe cele începute în ultimii patru ani. Aş dori să fiu în continuare deputatul comunității maghiare, dar și tuturor maramureşenilor, să reîmprospătez această comunitate, să readuc în prim plan munca, să insuflu un aer nou comunităţii. Voi lucra pentru ca şi copiii copiiilor mei să poată învăţa în şcoli cu predare în limba maghiară, pentru ca accesul la cultură să nu fie un lux sau un privilegiu doar al orăşenilor, pentru ca întreprinzătorii noştri să poată fundamenta temeinic bunăstarea lor şi, implicit, a comunităţii.
În încheiere, aş dori să mulţumesc şi pe această cale tuturor celor, care m-au sprijinit în perioada grea pe care am parcurs-o.
Apjok Norbert
Deputat de Maramureș.”

Articolul precedentConstanța va avea tot un prefect liberal
Articolul următorPacientul ars a fost tratat inuman: răni necurățate și comprese aplicate direct pe arsuri