Sursa foto: Sky News

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat că 127 de români au cerut să fie repatriați din Maroc. De asemenea, țara noastră s-a angajat să ajute repatrierea a 53 de cetățeni europeni, în urma coordonării realizate de Ambasada României la Rabat cu delegația Uniunii Europene.

Conform comunicatului de presă al MAE, se continuă demersurile pentru organizarea zborului de repatriere a cetăţenilor români blocaţi în Maroc. Consulul onorific al României la Marrakesh se află într-un contact permanent cu cetățenii români care au cerut sprijin în cadrul formalităților de repatriere.

Companiile aeriene anulează zboruri din cauza noii tulpini sud-africane

Reamintim că cei 39 de români din Africa de Sud au ajuns în țara noastră în siguranță. Conform noilor măsuri adoptate de către autorități, toate persoanele care vin din țările africane unde s-au înregistrat cazuri de Omicron vor intra în carantină pentru 14 zile.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că autoritățile marocane permit companiilor Air France și Transavia operarea unor zboruri înspre și dinspre Maroc. Evident, acest lucru are loc în baza unei autorizări speciale și cu titlu excepțional. Românii aflați în Maroc sunt rugați să se informeze constant și de pe pagina de Faacebook a Ambasadei din Rabat cu privire la noile informații referitoare la situația epidemiologică din țară. Conform site-ului StirileProTv.ro, o româncă blocată în Maroc a precizat că la aeroport s-a creat un haos total din cauza că zborurile au fost anulate.

Autoritățile din Maroc au suspendat zborurile înspre și dinspre această țară pentru a treia oară. Cu toate acestea, de fiecare dată au fost de acord să accepte curse de repatriere pentru turiștii străini. Autoritățile române au decis să trimită o cursă Tarom, iar costurile vor fi asigurate din bugetul de stat.

Reamintim că populația din Maroc este vaccinată în proporție de 75 %, iar oamenii nu sunt obligați să poartă mască pe stradă și în spațiile aglomerate. Mai mult, restricțiile de noapte au fost ridicate în urmă cu câteva săptămâni, iar viața se desfășoară în mod normal. Acesta este motivul pentru care mii de turiști au luat cu asalt Maroc în ultima perioadă.

Marocul și-a suspendat zborurile pentru două săptămâni

Articolul precedentTerapie ABA, vizite la dentist, sprijin financiar. De ce au nevoie părinții copiilor cu autism
Articolul următorRomânia urmează să primească prima parte din prefinanțarea PNRR
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.