Mediafax Foto / Alexandru Dobre
Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Mai mulţi politicieni români au ţinut să transmită un mesaj cu ocazia zilei de 1 decembrie, prin intermediul platformelor de socializare sau în conferinţe de presă.

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a scris, în cursul zilei de miercuri, că anul 2021 a reprezentat un an greu pentru România, iar românii au nevoie de speranţă pentru a depăşi multiple impedimente.

Mesajul publicat pe pagina de Facebook cu ocazia Zilei Naţionale a României face referire la episoadele istorice, dar şi la contextul politic actual.

Mesajul lui Dacian Cioloş, cu ocazia zilei de 1 decembrie: “Cel mai dificil este să ne regăsim speranța și încrederea în noi”

După încă un an greu, cel mai dificil este să ne regăsim speranța și încrederea în noi, pentru a-i putea ajuta și pe ceilalți să treacă peste această perioadă. Când totul pare gri și sentimentul de derivă pune stăpânire pe mulți dintre noi, trebuie să ne căutăm energia și credința că avem puterea să schimbăm în bine lucrurile.

România a fost unită de oameni care, dincolo de obstacolele prezentului, au văzut mai departe de ei înșiși și de momentul prezent. Visul lor dăinuie de peste o sută de ani și doar de noi depinde să-l ducem mai departe.

La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, este mesajul transmis de Cioloş, pe contul de socializare.

Momentul 1 Decembrie 1918 reprezintă “un simbol de reuşită al neamului românesc

În acelaşi context, Cioloş a afirmat că momentul 1 Decembrie 1918 se traduce ca fiind „un simbol de reuşită al neamului românesc”, care arată că se poate, în ciuda tuturor dificultăţilor, anunță Agerpres.

Cu ocazia Zilei Naţionale, liderul USR a ţinut să precizeze că a decis, în urmă cu mult timp, să fie prezent la manifestările de la Alba Iulia, după o lungă absenţă.

Am ales să fiu la Alba Iulia, am luat decizia asta mai demult. Nu am mai fost de ceva vreme şi mi-am dorit să fiu aici, împreună cu colegii”, a subliniat preşedintele USR.

Articolul precedentAUR a organizat Marșul Unirii la Alba Iulia
Articolul următorSalvamontiştii au arborat drapelul României pe Muntele Rarău
Jurnalist full-time / Pesimist part-time