Sursa foto: Facebook

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat „Marșul Unirii” la Alba Iulia. Cofondatorul partidului, George Simion, a precizat că peste 3 mii de persoane au participat la marș.

Oamenii au început să se adune încă de la primele ore ale dimineții în zona Gării. Ei au pornit pe un traseu de 6 kilometri, având ca punct final strada Unirii din Cetatea Alba Carolina, relatează Alba24.

George Simion: „Nu organizăm proteste, ci adevărate sărbători naționale”

În postarea sa pe Facebook, George Simion a precizat că la marșul organizat de AUR s-au adunat români „din toate colțurile.” Mai mult, el a mai adăugat că ziua de 1 Decembrie este o zi de sărbătoare, nu te proteste.

„Avem 364 de zile pentru proteste, să protestăm împotriva corona, Iohannis, împotriva altor viruși. Acum e Ziua Națională și e sărbătoare. Nu organizăm proteste, ci adevărate sărbători naționale”, a spus George Simion. La manifestarea condusă de liderul AUR s-au cântat cântece patriotice și s-a strigat împotriva conducerii actuale. Aprobarea evenimentului a fost făcută de Primăria Alba Iulia, dar doar pentru 100 de persoane.

Marșul i-a avut în „fruntea” manifestării pe românii veniți din diaspora. Ei au purtat mai multe haine inscripționate cu textul „Diaspora Europeană”. Mai mult, ei au avut mască de protecție și au încercat să păstreze distanțarea socială.

Joc și voie bună, cu ocazia Zilei Naționale a României

Participanții AUR nu au respectat regulile impuse din cauza pandemiei, doar pe alocuri câteva persoane aveau mască. Oamenii au venit din mai multe județe din țară, iar la manifestație a participat și copreședintele AUR Claudiu Târziu. Oamenii au strigat lozinci, cum ar fi „România n-a avut graniță la Prut” sau „Unire.”

Un grup de maramureșeni au participat la marș, îmbrăcați în hainele tradiționale populare. Ei au încins un joc specific regiunii la care au participat zeci de oameni prezenți.

„Marşul Unirii” este un eveniment care are loc de câţiva ani de Ziua Naţională a României la Alba Iulia. Marșul era organizat în urmă cu câțiva ani de  Platforma Unionistă „Acţiunea 2012”.

Maraton de vaccinare de Ziua Națională a României

Articolul precedentVlad Popescu Piedone, mesaj emoționant de 1 Decembrie: „Putem depăși obstacole care par de netrecut”
Articolul următorMesaj de Ziua Naţională: “Când totul pare gri, trebuie să ne căutăm energia și credința”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.