Foto: Salvamont Suceava
Foto: Salvamont Suceava

Drapelul României a fost arborat, cu ocazia Zilei Naţionale, pe Muntele Rarău.

Acţiunea a fost organizată şi desfăşurată de către salvamontişti, a anunţat, miercuri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Niculai Barbă.

Serviciul Public Salvamont al Consiliului Judeţean (CJ) Suceava a marcat într-un mod deosebit Ziua Naţională, arborând drapelul României pe Muntele Rarău”, a spus Niculai Barbă.

Salvamont Suceava marchează Ziua Națională arborând drapelul României pe Masivul Rarău

Această acţiune a salvamontiştilor este una repetitivă devenind, în timp, tradiţie.

Conform declaraţiilor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava a salutat acţiunea salvamontiştilor, lăudând spiritul de echipă al membrilor Salvamont Suceava.

O adevărată echipă ce oferă un serviciu public exemplar, mereu la înălţime, pe cel mai larg areal muntos al României. Salvamont Suceava înseamnă siguranţă deplină pe cărări de munte şi multe vieţi salvate. La mulţi ani, România!”, a transmis Niculai Barbă.

Conform informaţiilor oferite de Radio Top, la arborate au participat patru reprezentanți ai Serviciului Public Salvamont de pe lângă Consiliul Județean Suceava.

Acţiune desfăşurată la înălţime, cu implicarea unei echipe de profesionişti

Într-o intervenție telefonică la Radio Top, vicepreședintele administrației județene şi-a arătat admiraţia pentru Salvamont Suceava.

Lucrul ăsta s-a întîmplat la înălțime pentru că Serviciul Salvamont al județului Suceava este un serviciu la înălțime”, a declarat Niculai Barbă.

Vicepreședintele a ţinut să adauge că a fost un an absolut deosebit de greu pentru salvamontiști, în condiții de pandemie. Din punct de vedere turistic, a fost multă lume care a ales să facă drumeții.

În plus, salvamontiștii au fost implicați în marcarea unor trasee turistice, inclusiv pe ruta de pelerinaj Via Mariae.

Informaţii despre Serviciul Public Judeţean Salvamont Suceava

Activitatea Serviciului Public Salvamont Suceava se desfăşoară, cu preponderenţă, în masivul Rarău. Acesta reprezintă cel mai important obiectiv în turismul montan al judeţului, întrucât prezintă trei căi de acces rutier. În plus, oferă posibilităţi foarte diverse pentru practicarea unei mari varietăţi de sporturi şi a altor tipuri de activităţi turistice pe trasee.

Activităţile sunt: cicloturism, trekking, turism ecvestru, turism pastoral, domenii de activitate speologică. Acestora se adaugă tabere organizate de ONG-uri şi diverse asociaţii, trasee de schi touring, freeride, offroad, căţărare pe gheaţă, alpinism şi escaladă sportivă, parapantă.

Articolul precedentMesaj de Ziua Naţională: “Când totul pare gri, trebuie să ne căutăm energia și credința”
Articolul următorPreședintele României îndeamnă la solidaritate și unitate pentru stoparea crizei sanitare
Jurnalist full-time / Pesimist part-time