Sursă foto: Facebook/Tánczos Barna
Sursă foto: Facebook/Tánczos Barna

Într-un comunicat publicat pe contul de Facebook, ministrul Mediului a precizat că a fost lansat astăzi Programul Prima Conectare.

Prin intermediul acestul program, este sprijinită conectarea populației cu venituri mici la rețelele de alimentare cu apă și canalizare existente.

Pentru Programul Prima Conectare a fost alocată suma de 168 milioane de euro

Potrivit ministrului Mediului, acest program face parte din investițiile și reformele asumate în PNRR privind gestionarea sustenabilă a apei.

Am alocat 168 milioane de euro pentru acest program, derulat de AFM. Astfel, peste 88.400 de gospodării vor fi conectate la sistemele de apă și canalizare existente. Este un sprijin consistent pentru familiile şi persoanele singure, cu venituri reduse, care au media veniturilor bănești nete lunare sub salariul minim brut pe țară garantat la plată pe membru de familie”, se arată în comunicatul publicat astăzi, 1 noiembrie, pe contul de Facebook.

Cererile de finanțare pot fi depuse începând cu data de 1 noiembrie

În egală măsură, Tanczos Barna a precizat că, începând de astăzi, operatorii de servicii de utilități publice, în parteneriat cu administrațiile locale, pot depune cereri de finanțare pentru plata cheltuielilor de branșare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă și apă uzată.

În data de 14 octombrie, AFM preciza că operatorii și primăriile se pot înscrie în programul Prima Conectare, prin care pot atrage fonduri din PNRR pentru conectarea gospodăriilor la sistemul public de apă și canalizare.

Articolul precedentSTB S.A. susține ROBOFEST 2022, prima ediție a celui mai mare festival dedicat tehnologiei din Europa
Articolul următorBulai, despre cartea noului ministru al Apărării: ”Fiul unui comunist scrie despre abuzurile unui sistem dictatorial”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time