Sursă foto: Facebook/Tanczos Barna
Sursă foto: Facebook/Tanczos Barna

Ministrul Mediului din România a anunțat că a fost creat cadrul legal pentru delegarea implementării acestor programe la autoritățile locale.

În egală măsură, ministerul a anunțat că lucrează la detaliile tehnice aflate în derulare.

Potrivit declarațiilor oferite astăzi, 20 octombrie, scopul este eficientizarea programelor, simplificarea procedurilor și scurtarea perioadei de analiză a dosarelor, astfel încât cetățenii să beneficieze, în cel mai scurt timp, de sprijinul financiar.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a discutat despre lansarea programelor Rabla Local și Casa Verde Fotovoltaice. De asemenea, au fost purtate discuții despre finanțările provenite din Planul Național de Redresare și Reziliență

Am avut, astăzi, a discuție constructivă cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România despre pregătirea lansării programelor Rabla Local și Casa Verde Fotovoltaice, dar și despre finanțările din PNRR acordate localităților prin Ministerul Mediului”, a declarat Tanczos Barna.

Conform discuțiilor, anul acesta, Ministerul Mediului și-a propus să pornească programul Rabla Local. Acest program va fi finanțat de AFM doar pentru primăriile care decid să deruleze propriile programe de casare a autovehiculelor uzate.

Din 2023, pornim atât programul Rabla Local cât și programul Casa Verde Fotovoltaice dezvoltând un sistem informatic centralizat de înscriere în program, pe baza căruia autoritățile locale vor acorda bani locuitorilor”, se arată în textul publicat de ministru pe contul de Facebook.

Rabla Local: un program amânat

Reamintim că programul privind casarea autovehiculelor uzate, numit Rabla Local, ar fi trebuit să înceapă în luna septembrie.

Rabla Local este un program separat față Rabla Clasic și Rabla Plus. Prin acest program, românii pot cere bani de la stat pentru înlocuirea mașinilor vechi cu unele noi, mai puțin poluante.

Rabla Plus este destinat cumpărării de mașini electrice sau hibride.

Articolul precedentUn tulcean vinde portofele care au atins moaștele lui Arsenie Boca
Articolul următorElon Musk avetizează: ”Civilizația se va sfârși, dacă Ucraina nu cedează în fața Rusiei”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time