Sursă foto: Facebook/Societatea de Transport din București, STB S.A
Sursă foto: Facebook/Societatea de Transport din București, STB S.A

Societatea de Transport din București, STB S.A, a anunțat că, în perioada 3-6 noiembrie, campusul Universității POLITEHNICA din Capitală devine locul de joacă pentru sute de roboți și pentru cele mai noi tehnologii.

STB S.A: ”Timp de patru zile, pasionații de domenii precum cel al industriei 4.0, al automatizării, al inteligenței artificiale și al roboticii sunt așteptați să participe la ROBOFEST”

ROBOFEST este cel mai mare festival dedicat tehnologiei din Europa. Evenimentul este susținut de Societatea de Transport București, realizat în parteneriat cu asociațiile studențești, prin intermediul voluntarilor.

Evenimentul își propune să creeze spațiul în care știința se va îmbina cu inventivitatea tinerilor care schimbă lumea”, se arată în comunicatul societății.

În cadrul evenimentului se va desfăşura şi ROBOCHALLENGE, cel mai mare concurs de robotică din Europa, aflat la cea de a – XIII – a ediție.

Peste 600 de participanți din 15 țări de pe 5 continente au acceptat această provocare. Peste 500 de roboți se vor lupta pentru premiile oferite” au adăugat reprezentanții societății din București.

Societatea de Transport din București: ”Demonstrațiile vor captiva publicul de toate vârstele, iar liderii din industria tehnologiei îi vor teleporta pe cei prezenți la eveniment către viitor”

Echipa 2SPACE, singura echipă de studenți din România care proiectează și lansează rachete pentru competițiile internaționale, alături de Universitatea POLITEHNICA din București, organizează QUBE2SPACE, prima competiţie de PocketQube-uri din lume destinată elevilor de liceu”, au transmis membrii STB.

Articolul precedentLacul Morii din Capitală va fi reamenajat
Articolul următorProgramul Prima Conectare: Gospodăriile cu venituri mici vor fi conectate la rețelele de alimentare cu apă și canalizare
Jurnalist full-time / Pesimist part-time