Sursă foto: Facebook/Ciprian Ciucu
Sursă foto: Facebook/Ciprian Ciucu

O echipă mixtă Belgia – România a câștigat concursul de soluții pentru amenajarea Parcului Lacul Morii”, a transmis Ciprian Ciucu, edilul Sectorului 6 din București.

Echipa de de arhitecți a câștigat concursul internațional de soluții, iar ideile lor urmează să fie puse în practică anul viitor.

Ciprian Ciucu a precizat că, pentru amenajarea acestei suprafețe liniare de 1.6 hectare, Primăria Sectorului 6, împreună cu Ordinul Arhitecților din România (OAR) au lansat în august un concurs internațional de soluții.

Nu mai puțin de 11 echipe de arhitecți, peisagiști și urbaniști s-au înscris în cursa pentru cea mai bună idee de amenajare. Proiectele lor au fost analizate și jurizare de către un juriu internațional”, a menționat primarul.

Cum va arăta Parcul Lacul Morii, în viziunea câștigătorului contractului de proiectare

Potrivit edilului, zona care urmează să fie amenajată are 16.6 hectare și pornește de la stăvilarul Ciurel și Parcul Crângași, continuă în paralel cu promenada deja amenajată (pe zona verde dintre dig și case), cuprinde Insula Îngerilor, merge mai departe pe partea de vest a lacului, până la canalul Dâmboviței.

Insula Îngerilor, punctul de atracție al parcului

Insula Îngerilor, în care nu s-a mai investit de la Revoluție, va prinde și ea viață. De altfel, ea va fi punctul central de atracție al întregului parc. Acolo se vor putea organiza evenimente culturale și sportive, va avea plajă, debarcader și pontoane pentru sporturile nautice. Vegetația de aici va fi una luxuriantă, cu o paletă complexă de arbori, arbuști și flori. După insulă, amenajarea continuă spre vest, cu o mini-pădure urbană, terenuri sportive și traseu de biciclete”, a explicat Ciprian Ciucu.

Articolul precedentTokyo începe să elibereze certificate de parteneriat pentru cuplurile de același sex
Articolul următorSTB S.A. susține ROBOFEST 2022, prima ediție a celui mai mare festival dedicat tehnologiei din Europa
Jurnalist full-time / Pesimist part-time