Sursa Foto: msense.sg

Programul de guvernare al Guvernului Ciucă prevede ca termen de implementare a proiectului „România Educată” trimestrul 3 din 2023. Mai mult, același program de guvernare prevede separat mai multe măsuri, cum ar fi combaterea abandonului școlar. De asemenea, tot separat sunt prevăzute măsuri pentru digitalizarea sistemului învățământ.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că acest program național va fi implementat încă din primul său mandat. Cu toate acestea, lucrul la acest program a început abia în urmă cu cinci ani.

Programul „România educată”, amânată pentru încă un an de zile

Conform Edupedu.ro, la elaborarea capitolelor privind Educația și Cercetarea din programul Ciucă a participat actualul ministru interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu.

Altfel spus, „România Educată” e structurată în mai multe capitole. Printre cele mai importante reforme și măsuri menționate în programul propus sunt:

1. Adoptarea unor standarde pentru echiparea școlilor cu tehnologie;

2. Asigurarea cu resurse tehnologice digitale pentru toate școlile din România- aici intră modernizarea laboratoarelor de informatică și echiparea sălilor de clasă cu calculatoare moderne.

Președintele României, promisiuni peste promisiuni

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că până la începutul lunii noiembrie se va finaliza licitația pentru Biblioteca Școlară Virtuală. Proiectul ce a fost lansat în 2018 are ca termen de implementare 36 de luni de la data semnării contractului. Conținutul inclus în proiect – resurse educaționale deschise (RED) – urmează să fie creat de 600 de profersori – detalii aici.

În ciuda tuturor acestor măsuri pe hârtie, guvernanții ignoră cu desăvârșire nevoile elevilor din școlile din România. La jumătatea lunii iulie, președintele României a precizat că „România Educată” este un proiect ce va schimba educația din țara noastră. Mai mult, șeful statului a precizat că proiectul „România Educată” are deja un sprijin financiar important prin intermediul PNRR, Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de 3,6 miliarde de euro.

Amintim că autoritățile au decis să închidă școlile pentru două săptămâni din cauza numărului mare de noi cazuri de COVID-19. Mai multe asociații ale părinților și elevilor au cerut insistent revenirea la învățământul online. Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educației, a precizat că cele două săptămâni de vacanță vor fi recuperate în 2022.

Propunerile ministrului Cîmpeanu pentru recuperarea vacanței forțate de acum

Articolul precedentO pădure din Oituz arde de 14 ore: intervenția este foarte dificilă
Articolul următorPSD ar putea cântări greu în suspendarea lui Iohannis, dar așteaptă și mișcarea USR
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.