FOTO: ISU Bacău
FOTO: ISU Bacău

O pădure din Oituz, judeţul Bacău contină să ardă, după ce un incendiu puternic a izbucnit în urmă cu 14 ore, în cursul serii de duminică, 31 octombrie.

Conform informaţiilor existente în presă, intervenția pompierilor e una dificilă, deoarece în zonă există muniție rămasă neexplodată, provenind din Primul Război Mondial.


Incendiu de pădure în Oituz, Bacău: 12 hectare au fost năpădite de flăcări


Un incendiu izbucnit în urmă cu 14 ore la o pădure din Bacău a ars deja 12 hectare și este încă activ. Intervenția pompierilor este una dificilă, atât din cauza terenului accidentat, cât și din cauza muniției rămase neexplodată din Primul Război Mondial, precizează Digi24.

La momentul actual, pompierii băcăuani continuă lupta cu flăcările, deşi intervenţia acestora a început în urmă cu 14 ore.

Incendiul a izbucnit pe fondul forestier al comunei Oituz„, a declarat, în cursul zilei de luni, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

De asemenea, Andrei Grecu a ţinut să precizeze că focul a cuprins o suprafaţă de 12 hectare de pădure. Este vorba despre o pădure predominant de pin.


Intervenția a început duminică, în jurul orei 18.00 și continuă și astăzi, 1 noiembrie


Conform informaţiilor oferite de ISU Bacău, la intervenție participă 55 de pompieri, cărora li s-au alăturat voluntari și echipe de intervenție de la ocolul silvic privat Oituz.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău a adăugat că intervenţia este una periculoasă, dar se iau toate măsurile de intervenție pentru a nu se înregistra victime în rândul slavatorilor.
Sperăm să fie optime condițiile de zbor ca să primim ajutor din partea colegilor de la Inspectoratul General de Aviație„, a adăugat el.

Articolul precedentAUR vrea suspendarea lui Iohannis, „pas cu pas”
Articolul următorProgramul „România Educată”, amânată până în 2023
Jurnalist full-time / Pesimist part-time