Bode insistă că, de fapt, au murit numai 7 oameni la Constanța

Rolul ministrului de Interne: să transmită condoleanțe familiilor celor decedați în incendiile din spitalele românești

Foto: Universul.net

Cu toate că presa a spus, în repetate rânduri, că numărul real al deceselor de la Constanța este de 9, Lucian Bode, ministrul de Interne, susține că realitatea ar fi cu totul alta. Mai exact, acesta a declarat că la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța ar fi decedat 7 persoane și nu 9, așa cum s-a vehiculat în presă.

„Vă comunic oficial azi cifra corectă, vorbim de 7 persoane care și-au pierdut viața, 5 în spital și 2 după ce au fost transferați. Inițial, cei care au comunicat au greșit spunând că 7 sunt în spital și 2 relocați, acesta este motivul pentru care au greșit”, a spus Lucian Bode, astăzi.

Prioritățile lui Bode

„Prioritatea zero a noastră a fost să ne asigurăm că toți pacienții evacuați sunt în siguranță. Au fost transferați la 3 spitale”, a mai spus Lucian Bode.

Ministrul Bode a transmis, de asemenea, condoleanțe familiilor celor decedați.

Precizări oficiale ISU

„La momentul acesta centralizăm datele. Cert este că după apel inspectorul a implementat planul roșu. A fost apelat la un dispozitiv pe mai multe laturi din clădire, iar mai apoi prin evacuarea paciențior. 350 de mp au fost afectate de incendiu. În ceea ce privește cauza, suntem în curs de cercetare, A fost deschis un dosar penal. După ce pacienții au fost evacuați au fost transferați la alte unități medicale. Nu mai avem arsuri grave sau leziuni grave”, a spus Cristian Radu, primul adjunct al Inspectoratului pentru situații de urgență, în cadruș unei conferințe de presă.

Citește și: Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Crește numărul persoanelor decedate

Articolul precedentDacian Cioloș știe cine e vinovatul pentru incendiul de la spitalul din Constanța
Articolul următorRaed Arafat confirmă: în spital nu existau senzori de incendiu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.