Raed Arafat confirmă: în spital nu existau senzori de incendiu

Țara lui 2021: fără senzori de incendiu în spital

Foto: Facebook

Șeful DSU, Raed Arafat, a confirmat ceea ce deja se bănuia: în Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța nu existau senzori de incendiu, cu toate că legislația în vigoare impune tuturor intituțiilor, cu atât mai mult spitalelor, să aibă astfel de dispozitive instalate. „În cadrul ultimului control au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanța”, a spus, într-o primă instanță, Raed Arafat.

Raed Arafat: „Unele nereguli se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului”

Acesta a mai spus, de asemenea, că în spital ar fi existat un senzor pentru oxigen, inclusiv în saloane, însă nu și un senzor pentru detectarea fumului. „Există în spital senzor pentru oxigen, există în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu există. Sunt explicații care ni s-au zis. Rămâne că spitalul să dea aceste explicații. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul”, a spus șeful DSU, Raed Arafat.

Reamintim că, la Spitalul de Boli Infecționease din Constanța au murit 7 persoane, în urma unui incendiu, azi dimineață. Inițial s-a vehiculat că numărul real ar fi de 9 persoane, însă informația a fost dezmințită de ministrul de Interne, Lucian Bode, cel care a semnalat că s-a făcut o greșeală în raportări.

Citește și: Dacian Cioloș știe cine e vinovatul pentru incendiul de la spitalul din Constanța

Articolul precedentBode insistă că, de fapt, au murit numai 7 oameni la Constanța
Articolul următorCîțu i-a cerut primarului Chițac s-o demită pe managera Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.