Dacian Cioloș știe cine e vinovatul pentru incendiul de la spitalul din Constanța

USR PLUS ar fi propus depolitizarea funcțiilor manageriale din spitale în această primăvară. Lucrul acesta nu s-a întâmplat. „Ne-au spus colegii, domnule, nu o putem face acuma, pentru că noi avem congres în toamnă şi dacă ne apucăm să dăm afară oameni pe care i-am numit pe posturi, riscăm să avem o problemă la congres”

Copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, pare să știe cine este principalul vinovat pentru tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța. „Dincolo de bani, aici este şi o problemă a asumării responsabilităţii politice”, a declarat Dacian Cioloș, astăzi, la DigiFM. Cu alte cuvinte, „peștele de la cap se strică”, iar în acest moment, „capul” este PNL.

Dacian Cioloș, tranșant: „Eu nu aş mai vota primarul ăla care ştiu că omoară oameni pentru că nu numeşte manageri competenţi, ci îi pune pe criterii politice”

În opinia politicianului, principalul vinovat pentru tragedia de la Constanța este PNL, pentru că a tratat această problemă, a siguranței spitalelor din România, cu indiferență, cu toate că existau atâtea precedente (Matei Balș, Piatra Neamț).

Cioloș a explicat cum, în luna februarie, foștii miniștri USR PLUS, Vlad Voiculescu și Cristian Ghinea ar fi mobilizat 50 de milioane de euro pentru investiții în spitalele din România. Cu toate astea, autoritățile locale s-ar fi arătat incapabile să folosească resursele existente pentru prevenirea unor tragedii. „În cazul de faţă, vina nu e pasată, pentru că banii au fost alocaţi pentru investiţii de urgenţă… doar că nu au fost solicitaţi banii respectivi”, a punctat Dacian Cioloș.

Citește și: Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Crește numărul persoanelor decedate

„Răspunsul este la autorităţile locale”

Acesta a mai spus că, în această primăvară, partidul său ar fi cerut depolitizarea anumitor funcții manageriale din spitalele din țara noastră, lucru care nu s-ar fi întâmplat. „Ne-au spus colegii, domnule, nu o putem face acuma, pentru că noi avem congres în toamnă şi dacă ne apucăm să dăm afară oameni pe care i-am numit pe posturi, riscăm să avem o problemă la congres”, a mai spus Dacian Cioloș, la DigiFM.

Articolul precedentGorghiu nu pricepe ce caută USR PLUS alături de PSD și AUR
Articolul următorBode insistă că, de fapt, au murit numai 7 oameni la Constanța
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.